Celebrul doctor Mencinicopschi răspunde la întrebarea: ”Cum să mâncăm corect în post?”

Celebrul doctor Mencinicopschi răspunde la întrebarea: ”Cum să mâncăm corect în post?”
Celebrul doctor Mencinicopschi răspunde la întrebarea: ”Cum să mâncăm corect în post?”

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi a fost invitatul Simonei Dragomir în cadrul unei emisiuni în care s-a vorbit despre alimentația în post.

Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi a fost invitatul Simonei Dragomir în cadrul unei emisiuni în care s-a vorbit despre alimentaţia în timpul postului.  ”În post se fac foarte multe greșeli. Alimentele așa-zis de post, industrializate, pot ascunde foarte multe calorii și coloranți ce în realitate nu sunt de post. Un exemplu concludent ar fi roșu carmin, care provine de la o insecta. Nici cazeina, prezenta în atâtea alimente, nu este de post.

Orice este de origine animala nu are ce cauta în post”,  a dezvăluit din start profesorul. 

Citeste si: Horoscop Mariana Cojocaru pentru 23- 31 martie 2019. Echinocţiul de Primăvară aduce câştiguri pentru doua zodii şi pasiuni pentru alţi doi nativi- previziuni complete pentru Kfetele.ro

Proteinele vegetale, de buna calitate, sunt cele care trebuie sa puna stapânire pe toata perioada postului.

Valoarea nutriționala a proteinelor din leguminoase aduce mari beneficii organismului, astfel fasolea verde, lintea, mazarea pot asigura mese sațioase și extrem de gustoase. ”Boabele de fasole sunt extraordinare. Au efect cardioprotector foarte puternic. Exista persoane care au consumat toata viața lor aceste boabe și au o longevitate și o sanatate de fier”, spune profesorul, citat de ziaruldesanatate.ro.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Celebrul doctor Mencinicopschi răspunde la întrebarea: ”Cum să mâncăm corect în post?”

Iar ciupercile reprezinta nu numai o sursa inepuizabila de proteine, ci conțin și substanțe cu un rol foarte bine definit în stimularea sistemului imunitar. ”Nu înlaturați pielița de pe ciuperci, ne avertizeaza profesorul. Ele sunt cele care adapostesc majoritatea proteinelor și a substanțelor care dau valoare nutritiva ridicata”, susține dr. Menci pentru sursa citată.

Hranitoare și extrem de sațioase, ciupercile Pleurotus au marea calitate, pe lânga aceea de a ne întari imunitatea, și pe cea de a scadea colesterolul.

Postul corect reprezinta curațarea minții, a sufletului și a trupului. Carbohidrații, în special cei cu absorbție rapida, care sunt adesea consumați în aceasta perioada, nu fac decât sa aduca kilograme în plus, amintește ziaruldesanatate.ro. ”Chipsurile, cerealele îndulcite și mai toate derivatele din grâu se transforma într-un fel de bomboane, ce conțin doar calorii goale”, spune profesorul.

Deși adesea ne fac cu ochiul, produsele de patiserie creeaza doar iluzia ca ne-au potolit foamea. În realitate, ele nu reprezinta alegerea corecta atunci când vrem sa luam o gustare. Nu ne hranesc, ci doar adauga grasime nesanatoasa corpului nostru. ”Cel mai bine ar fi sa mâncam pâna în 1.500 de kilocalorii. Ele trebuie apreciate dupa calitatea lor nutriționala, altfel dieta este înșelatoare. Degeaba înmagazinam calorii puține, daca ele ne îngrașa și ne îmbolnavesc”, a opinat dr.
Mencinicopschi. 

Citeste si: HOROSCOP. Cuplurile perfecte: aceste perechi de zodii sunt atât de puternice încât nimic nu le stă în cale

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Și cartofii, atât de des întâlniți în meniul nostru, pot face parte cu succes din mesele noastre de post. Cu o condiție: sa nu fie prajiți. ” Pregatiți în acest fel, mai ales în uleiuri ce nu rezista la prajit, cum este și cel de floarea-soarelui, ori într-un ulei folosit de mai multe ori, se degradeaza, eliminându-se substanțe cu potențial cancerigen. Mai mult decât atât, în cartof se poate genera o substanța cancerigena numita acrilamida, descoperita acum vreo 10-15 ani în studiile facute de cercetatorii suedezi”. În viziunea profesorului, varianta recomandata este cea a cartofului fiert sau copt. Daca coaja este subțire, cartoful copt poate fi consumat fara a o înlatura, substanțele conținute având un rol extraordinary și în detoxifiere, dar mai ales în scaderea colesterolului.

Legumele și fructele pot fi mese cu mari beneficii asupra corpului nostru. Bogate în fibre alimentare, în saruri și vitamine, ele ne pot da un plus de vitalitate și de sanatate, cu condiția de a fi pregatite dupa rețete autentice de post. ”Stimuleaza detoxifierea organismului începând de la nivel celular, pierdem în greutate, eliminam grasimea nesanatoasa, devenim mai vioi și mai plini de vitalitate”, a încheiat Mencinicopschi. 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

O fată de 14 ani din Iași, ținută în viață de aparate, din cauza unui regim. Dieta, recomandată de un medic, i-a distrus organismul

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies