Cercetatorii americani de la Universitatea Stanford au reusit sa transforme celulele maligne dintr-un anumit tip de cancer foarte agresiv in celule ale sistemului imunitar, o reusita care are sansa de a deveni o arma eficienta in lupta contra acestei maladii, informeaza iflscience.com.
In incercarile lor de a gasi metode de a preveni moartea celulelor canceroase in timpul experimentelor de laborator, oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford au descoperit ca este posibil sa forteze celule canceroase care provoaca leucemie sa se maturizeze si sa se transforme intr-un tip de celule ale sistemului imunitar care pot ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului. Studiul a fost publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Leucemia limfoblastica acuta este o forma de cancer cu dezvoltare rapida si foarte agresiva care afecteaza celulele imature ce ar trebui sa se transforme in globule albe (limfocite). Exista mai multe tipuri de leucemie limfoblastica acuta, clasificate in functie de tipul de limfocite care sunt afectate de cancer (celule B sau celule T) si de stadiul de maturizare al acestora.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pentru aceasta cercetare, savantii au studiat cel mai des intalnit tip, leucemia limfoblastica acuta de tip
Leucemia limfoblastica acuta de tip B este un tip de cancer foarte agresiv, cu o rata scazuta de vindecare si supravietuire, astfel ca specialistii de la Universitatea Stanford doreau sa afle mai multe detalii despre aceasta maladie, in speranta descoperirii unor moduri de a o combate, dar aveau probleme in a mentine vii, in laborator, celulele prelevate de la pacienti. "Am incercat tot ce stiam pentru a le mentine in viata", a declarat Ravi Majeti, cercetator sef, potrivit unui comunicat de presa.
Citeste continuarea pe: www.descopera.ro