„Cenzura nu reprezintă decât o teamă absurdă. Pe Mozart când a scris "Leck mich im Arsch" nu l-a mai amendat nimeni, dimpotrivă a fost apreciat.” Ce a spus Alex Velea despre scandalul în care este implicat Gheboasă

„Cenzura nu reprezintă decât o teamă absurdă. Pe Mozart când a scris
„Cenzura nu reprezintă decât o teamă absurdă. Pe Mozart când a scris "Leck mich im Arsch" nu l-a mai amendat nimeni, dimpotrivă a fost apreciat.” Ce a spus Alex Velea despre scandalul în care este implicat Gheboasă

Pe parcursul anilor, Alex Velea și-a construit o carieră muzicală impresionantă și a fost un susținător constant al tinerilor talentați, oferindu-le șansa de a se lansa pe piața muzicală.

Bucurându-se de o carieră muzicală de succes, piesele interpretate de cântăreț continuă să rămână în preferințele ascultătorilor chiar și după trecerea timpului. În contextul controverselor care implică alți colegi de breaslă în urma festivalului din Cluj, artistul nu a putut rămâne indiferent și a dorit să împărtășească publicului opinia sa pe acest subiect.

Citește și: „Nu înseamnă că nu mănânc și dulciuri sau junk food”Antonia a dezvăluit care este secretul ce o ajută să se mențină în formă. Ce face vedeta pentru a avea o siluetă de invidiat, după trei nașteri

Alex Velea, deranjat de modul în care sunt tratați artiștii

După ce Gheboasă a fost puternic criticat de către public pentru conținutul jignitor al melodiilor interpretate la un festival renumit din Cluj, fiind ulterior sancționat de autorități, Alex Velea a reacționat vehement. Prin intermediul rețelelor de socializare, faimosul artist și-a exprimat sprijinul față de Gheboasă și alți colegi amendați, într-o declarație incisivă.

Celebrul artist a arătat o profundă nemulțumire față de deciziile autorităților, acuzând că se încearcă cenzurarea artiștilor români. În plus, el consideră că participanții la festival erau conștienți de conținutul melodiilor și chiar apreciau versurile respective.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„Cenzura nu reprezintă nici mai mult, nici mai puțin, decât o teama, o teama absurda care n-are trebui sa blocheze un act artistic.

Pe Mozart când a scris "Leck mich im Arsch" nu l-a mai amendat nimeni, dimpotrivă a fost apreciat in continuare, faptul ca Dali își ascundea organe genitale in picturile lui… acelea au devenit arta. Nu mai blocați artiștii din a fi creativi indiferent de natura artei!!! Nu mai zic ca dați amenzi in cadrul unor evenimente private, unde lumea e conștienta de ce urmează sa asculte… ba mai mult, unii venind chiar pentru momentele blamate de voi acum.
JOS CENZURA!!!”, a
scris Alex Velea pe pagina lui personală de Instagram.

Ce a spus Gheboasă, după ce a fost implicat în acest scandal

Gheboasă a dezvăluit că a primit o amendă de 1.000 de lei din partea jandarmeriei din Cluj în urma interpretării sale la un festival din Cluj, subliniind că și alți artiști au cântat versuri cu conținut similar.

Artistul se consideră victimă de discriminare rasială și rasism, întrucât piesa sa a fost interpretată ca promovând discriminarea împotriva romilor. El promite să conteste amenda în instanță și susține că acest caz exemplifică o abordare discriminatorie în aplicarea legii, bazată pe etnie.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Frații mei, am primit amendă 1 000 de lei din partea jandarmeriei de la Cluj, având în vedere faptul că acolo, pe scena hip-hop, au mai cântat și alți artiști care au avut versuri poate mai rele, poate la fel de rele ca ale mele, cu aceeași conotații sexuale, și cum? Că am făcut o discriminare și rasism împotriva rromilor eu, prin piesa „Dă-i țiganca, dă-i țiganca”. Cum să fac eu rasism, cum să nu suport eu țiganii? Eu iubesc țiganii, eu reprezint țiganii.

Cum să spună așa ceva, că eu cânt împotriva țiganilor? Trebuie să o dăm pe față, eu sunt singurul „black skin” care a cântat acolo, sunt singurul țigan și nu au avut motiv să se ia de mine, dar, în schimb, jandarmeria a ținut să-mi dea amendă 1 000 de lei, dar cum? (...)  Separat de asta, mi-au făcut plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminări pentru piesa pe care am cântat-o la festival. E posibil așa ceva? Mi se pare revoltător ca doar eu să primesc amendă, 1.000 de lei, pe care, bineînțeles, oricum nu o s-o plătesc, pentru că o să merg în instanță mai departe, pentru că deja am și un avocat și o să vreau să contest această amendă pe care am primit-o pe ochi frumoși, pe comentariile pe are le au oamenii pe toate rețelele sociale în care sunt doar înjurat și doar jignit. De ce? Pentru că sunt singurul de etnie rromă care a cântat acolo. Eu reprezint țiganii și eu iubesc țiganii, așa că o să contest această amendă și o să câștig, pentru că sunt singurul care am luat amendă. Aceasta este ură de rasă și mi se pare că este rasism la adresa mea, iar dacă sunt persoane care mă susțin cu adevărat, un#, frații mei, #susțingheboasa în comentarii toată lumea. Nu mi se pare normal așa ceva, mi se pare revoltător.  Ceea ce vreau să zic, frații mei, este că au cântat artiști, spre exemplu, Paraziții, alți colegi de-ai mai, în care nu arunc cu noroi, dar dacă legea asta s-ar aplica pentru toată lumea, și nu doar pentru mine, care sunt de etnie rromă, ar trebui să fie amendată toată lumea, chiar din acest motiv eu consider că acesta este rasism și acesta este motivul pentru care eu voi merge în instanță”, a spus Gheboasă pe rețelele de socializare.

Citește și: ”Am o cicatrice pe care o voi purta toată viața.” Antonia s-a bătut cu Elena Chiriac, într-un club din Capitală

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

„Sunt un om foarte asumat.” Ce a spus Bianca Drăgușanu despre Antonia, în cadrul unui interviu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies