Cercetatorii au analizat creierul a 1.400 de femei. Concluzia nu este una tocmai buna

Cercetatorii au analizat creierul a 1.400 de femei. Concluzia nu este una tocmai buna
Cercetatorii au analizat creierul a 1.400 de femei. Concluzia nu este una tocmai buna

Poluarea aerului poate face mai mult decat sa dauneze mediului, ea putand altera pe termen lung si starea de sanatate a creierului uman, conform unui studiu publicat in revista Annals of Neurology, informeaza yahoo.com.

Acest studiu a constatat ca persoanele care au fost expuse la un nivel mai mare de poluare a aerului au creierul "mai imbatranit" decat cele care au respirat regulat aer curat. In cadrul studiului, oamenii de stiinta au efectuat scanarea creierului a peste 1.400 de femei in varsta, pentru a evalua nivelul materiei cenusii (care proceseaza informatii) si al materiei albe (care ajuta nervii din creier sa comunice).

De asemenea, ei au analizat datele poluarii aerului pentru a estima la cat de multa poluare sub forma de particule minuscule au fost expuse participantele la studiu intre anii 1999-2006.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Oamenii de stiinta au descoperit ca pentru fiecare 3,49 micrograme pe centimetru cub de poluare a aerului femeile au fost expuse la o scadere a materiei de culoare alba de 6,23 centimetri cubi. Aceasta ar fi echivalenta cu pana la doi ani de imbatranire a creierului.

Descoperirea legaturii dintre poluare si nivelul de imbatranire a creierului este tulburatoare deoarece pierderea materiei albe este legata de tulburari cognitive, dementa si boli neurologice grave, a precizat co-autorul studiului

Grigorie Wellenius, profesor asociat la Brown University School of Public Health din SUA.
Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies