Cercetatorii au descoperit cum actioneaza, de fapt, dieta mediteraneana asupra organismului! Iata!

Cercetatorii au descoperit cum actioneaza, de fapt, dieta mediteraneana asupra organismului! Iata!
Cercetatorii au descoperit cum actioneaza, de fapt, dieta mediteraneana asupra organismului! Iata!

Oamenii de stiinta britanici au identificat care este mecanismul biologic benefic din spatele regimului mediteranean.

Pe langa faptul ca ajuta la slabit, aceasta dieta s-a dovedit a fi eficienta in combaterea hipertensiunii arteriale.

Regimul mediteranean cuprinde cel mai adesea lipide nesaturate, existente in uleiul de masline si in fructele cu coaja, dar si legume, precum spanac, telina si morcovi. Aceste fructe si legume sunt bogate in nitrati anorganici si in nitriti, compusi chimici produsi prin oxidarea azotului.

Cand aceste doua grupe de alimente sunt combinate, reactia chimica a acizilor grasi nesaturati cu moleculele de azot continute in acele legume declanseaza formarea acizilor grasi "nitro" care scad tensiunea arteriala.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cercetatorii de la King's College din Londra, al caror studiu a fost publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), au incercat sa afle daca acei nitrati si nitriti neutralizeaza o enzima care regularizeaza tensiunea arteriala.

Soarecii modificati genetic pentru a fi rezistenti la acest proces de neutralizare a acelei enzime au continuat sa aiba o tensiune arteriala ridicata, in ciuda faptului ca au fost hraniti cu alimente bogate in acizi grasi nitro, care in mod

normal se formeaza in organism atunci cand regimul alimentar este unul mediteranean.

In schimb, in cazul soarecilor obisnuiti, supusi aceluiasi tip de alimentatie, acesti acizi grasi au contribuit la scaderea tensiunii arteriale.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Gina Bradea, mesaj pentru urmăritorii care au judecat-o în momentul în care a fost în spital. “E cumplit ceea ce mi s-a întâmplat. Nu doresc să ajungeți pe patul unui spital.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies