Bogat in grasimi sanatoase, fisticul are un nou beneficiu asupra organismului, potrivit cercetatorilor spanioli.
Un consum constant, dar moderat de fistic previne instalarea diabetului, mai ales a celui de tip 2 care favorizeaza aparitia obezitatii.
Acest lucru este posibil datorita grasimilor nesaturate din compozitia fisticului, dar si a fibrelor, antioxidantilor si carotenoizilor pe care ii contine.
Toate aceste substante ajuta organismul sa metabolizeze zaharul, mentinand in limite normale nivelul glicemiei si al insulinei, doi factori care se afla in stransa legatura cu aparitia diabetului.
"Recomand consumul de alune si nuci, in general, si de fistic, in special. Cel mai bine ar fi sa includeti un pumn de alune si nuci in alimentatie- poate nu in fiecare zi, dar ori de cate ori aveti ocazia", a declarat autorul studiului Mònica Bulló, cercetatoare la Universitatea Rovira i Virgili din Spania.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro