Cercetatorii ne avertizeaza! De ce nu trebuie sa spalam vasele manual si unde se afla 1,5 milioane de bacterii pe centimetrul patrat

Cercetatorii ne avertizeaza! De ce nu trebuie sa spalam vasele manual si unde se afla 1,5 milioane de bacterii pe centimetrul patrat
Cercetatorii ne avertizeaza! De ce nu trebuie sa spalam vasele manual si unde se afla 1,5 milioane de bacterii pe centimetrul patrat

O serie de studii recente ne avertizeaza ca nu ar trebui sa mai spalam niciodata vasele manual.

In fiecare gospodarie, peste 27.000 de litri de apa sunt risipiti anual prin spalarea vaselor in chiuveta. Daca luam in considerare pretul de aproximativ 14 lei pe metrul cub de apa calda, aflam ca spalarea vaselor ne costa, anual, aproape 400 de lei, bani care incarca inutil factura la intretinere.

Pentru a demonstra acest lucru nu ar fi nevoie de studii, insa cercetatorii vin cu un alt argument care ne avertizeaza ca spalarea vaselor in chiuveta ar putea dauna grav sanatatii noastre, conform Daily Mail.

Temperatura ideala pentru spalarea corespunzatoare a vaselor este de 60 de grade Celsius, iar corpul uman percepe o astfel de temperatura ca fiind mult prea fierbinte pentru a fi suportata.

Buretele de bucatarie, un focar de infectie

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cercetatorii citati de publicatia britanica ne avertizeaza ca buretele de spalat vase contine mai multe bacterii decat orice alt obiect din locuintele noastre.

Astfel, un studiu realizat in 2012 a oferit cateva cifre halucinante: buretele de bucatarie este de 200.000 de ori mai murdar decat vasul de toaleta si contine peste 1,5 milioane de bacterii pe o suprafata de un centimetru patrat.

In concluzie, oamenii de stiinta ne avertizeaza ca spalatul vaselor in chiuveta ar putea dauna grav sanatatii noastre si ar putea genera infectii care in aparanta nu au o cauza concreta.

Din fericire, tehnologia vine inca o data in ajutorul nostru, iar masinile de spalat vase se gasesc pe piata in foarte multe modele, cu functii utile, dupa cum vedem pe beko.ro, care permit spalarea vaselor la o temperatura de cel putin 60 de grade Celsius.

 

Foto: Creative Commons



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies