Certurile în cuplu scurtează viața

certurile in cuplu
Cum ne afectează certurile în cuplu 

În orice relație, fie că vorbim de una de prietenie sau de cuplu, există certuri. Cu toate că aceste situații sunt inevitabile, la un moment dat pot deveni nocive, afectându-ne pe termen lung propria viață.

În cadrul emisiunii „Teo Show”, life coach-ul Cerasela Rogen a explicat de ce rămân unii oameni în relații ce nu le aduc fericire, dar și cum putem diminua momentele tensionate pe care le avem cu partenerul de viață.

De la ce pornesc certurile

cearta in cuplu psihologie
Cât de nocive pot fi certurile[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să eviți bărbații care înșală

Neînțelegerile ascund multe situații psihologice în spate.

Specialistul a mărturisit că o persoană care caută mereu ceartă, reprezintă un om fără stabilitate emoțională, care nu are încredere în propria persoană. Oamenii se pot schimba, însă este nevoie de voință și de un proces îndelungat, dar și de răbdare din partea celuilalt.

„Dacă eu nu mai am frustrare cu mine, nu mai am stare de nemulțumire că nu sunt destul de bun, atunci nu ai cum să dai ceva ce nu ai.

Este clar că atunci când ne certăm, nu avem cum să scoatem din noi, cine este celălalt.”, a povestit specialistul.

Abuzatorul și victima într-o relație

certuri dese in relatie
De ce nu este bine să ne certăm în relația de cuplu[Sursa foto: pexels]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

De cele mai multe ori, cuplurile disfuncționale sunt formate dintr-un abuzator și o victimă.

Agresiunile din acest tip de cuplu nu sunt întodeauna fizice, ci pot fi și psihice și emoționale. Life coach-ul a mărturisit că astfel de persoane se comportă în acest mod, conform istoricului din copilărie, căutând întotdeauna familiaritate, chiar și în viața adultă.

„Narcisicul a întrerupt empatia când era mic, iar aceasta nu se mai reface. Afară este carismatic, extraordinar, nemaipomenit, dar în casă și în familie nu este așa.

Victima rămâne, suportă și se depersonalizează, pentru că este poziționată victimă și a cunoscut acasă, la părinți, tot abuz emotional și nu recunoaște abuzul. Abuzatorul devine din ce în ce mai abuzator. Dacă victima ajunge să nu mai fie victimă, adică nu mai hrănește abuzatorul plângând, certându-se și crește stima de sine. Singur abuzatorul nu mai relaționează bine cu cineva care nu mai este victimă. Degeaba ne ducem în alt oraș, altă țară, pentru că ne ducem cu același interior de victimă și atragem același tip de persoană.
Dacă învățăm să comunicăm în primul rând, este de un mare ajutor.”
, a declarat Cerasela Rogen.

Exerciții pentru reconectarea cu partenerul

cum afecteaza certurile relatia
Cum afectează certurile relația[Sursa foto: pexels]

Citește și: Când e bine să apelați la terapie de cuplu. 5 momente în care trebuie să acționați

Cel mai important aspect pentru armonie și înțelegere în cuplu este comunicarea.

Totuși, specialistul a precizat că există câteva exerciții pe care le putem face, pentru a stabili o legătură mai puternică alături de partenerul de viață.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Stai la o distanță de 30-40 de cm, fără să te atingi și încerci să transmiți iubire prin ochi. Tot ce poți tu mai bun și simți pentru partener, să îl transmiți și partenerul ție. Cea mai interesantă parte este după ce ați stat un minut și ați transmis aceste lucruri, fiecare să spună ce a simțit de la celălalt că i-a transmis. În scris, trebuie să scrii un cuvânt despre partener sau o frază, îți golești mintea de orice alt gând, transmiți celuilalt ce ai scris, iar celălalt, dacă este într-o relație cu tine, ar trebui să ghicească măcar pe aproape ceea ce ai scris.”, a povestit specialistul.

Un alt exercițiu pe care poți să îl faci constă în frecarea palmelor până ajung să se încălzească. Ulterior, îți vei așeza palma pe inima partenerului și vei încerca să înlături toată energia feminină negativă pe care o are de la mama, soră, bunică și așa mai departe. Același lucru poate fi făcut și de către bărbat pentru femeie, pentru a înlătura energia masculină negativă la care a fost supusă femeia de-a lungul vieții.

De asemenea, surprizele pot reprezenta o sursă benefică pentru o bună armonie în cuplu. Fie că vorbim de un gest simbolic, un compliment sau chiar un cadou, este important ca cel de lângă noi să se simtă iubit și apreciat.

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Avantaje și dezavantaje în relațiile cu diferențe mari de vârstă. „Diferența de vârstă este un factor, dar nu este cel mai important”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies