Carmen Brumă a dezvăluit rețeta unui chec delicios cu cacao și îndulcitor în loc de zahăr.
Carmen Brumă este mereu activă pe rețelele de socializare și împarte numeroase trucuri pentru un stil de viață sănătos. Atunci când vine vorba de alimentație, aceasta este mereu atentă să înlocuiască ingredientele nepotrivite pentru corp cu unele naturale, iar preparatele să iasă de fiecare dată la fel de gustoase. De această dată, Carmen Brumă a dezvăluit rețeta unui chec delicios pe care l-a postat pe rețelele de socializare și la care a fost rugată să fie dezvăluită rețeta.
Acest preparat aparține mamei sale și a dezvăluit cum îl realizează pentru a ieși delicios.
Ingrediente:
5 ouă
300 g făină
250 g îndulcitor
7 linguri apă carbogazoasă
O lămâie
Un vârf de lingură de amoniac
3 linguri de cacao
Zahărul din acest desert a fost înlocuit cu îndulcitor, pentru un preparat dulce cât mai sănătos, iar desertul a ieșit la fel de gustos
și cu această variantă. „V-am arătat checul acesta făcut de mama și am primit foarte multe mesaje de la voi pentru a vă spune rețeta. Așa că am rugat-o pe mama să ne învețe, pentru că nu știu să-l fac așa cum îl face ea. Am insistat să punem îndulcitor, deși rețeta tradițională este cu zahăr. Mi-a ieșit și cu îndulcitor foarte bun. Aveți nevoie așa: de cinci ouă pe care le separați gălbenușurile de albușuri.”,
a spus Carmen Brumă.
Explic pas cu pas cum realizează compoziția și începe prin a bate albușurile spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr sau îndulcitor. Adaugă și zeama de la o lămâie, apoi măsoară șapte linguri de apă carbogazoasă pe care le bate cu gălbenușul și restul de îndulcitor. Albușurile sunt mixate timp de 10 minute, apoi se încorporează făina și se adaugă amoniacul stins cu puțină zeamă de lămâie și lămâie rasă.
Câteva linguri de compoziție sunt amestecate cu cacao, pentru a fi realizat un model deasupra. „Albușurile se bat spuma și adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr sau îndulcitor. Adăugați și puțin din zeama de lămâie și bateți albușurile spumă, apoi măsurați șapte linguri de apă carbogazoasă, bateți cu mixerul gălbenușurile și adăugați restul de îndulcitor sau zahăr. Bateți albușurile timp de 10 minute spumă, după care încorporați făină, adăugați amoniacul stins cu puțină zeamă de lămâie și lămâie rasă, mirodenii, albușurile bătute.
Puneți puțină compoziție peste lingurile de cacao și faceți deasupra un model. Îl băgați la cuptor 30 de minute, la aproximativ 190 de grade. Acesta este. Este foarte bun, deloc înecăcios, delicios.”, a mai spus Carmen Brumă.