Chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure, perfect pentru musafiri

reteta de chec cu ciocolata si alune de padure
Rețetă de Chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure, perfect pentru musafiri

Checul cu ciocolată, vanilie și alune de pădure reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure., preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – 40 minute

Porții  – 5 persoane

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente – Chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure

  • 2 căni și jumătate de făină
  • o jumătate de cană de pudră de cacao
  • o jumătate de cană de pudră de vanilie
  • 4 linguri de praf de copt
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 2 căni de zahăr granulat
  • o cană de unt (la temperatura camerei)
  • 6 ouă mari (la temperatura camerei)
  • o cană de lapte (la temperatura camerei)
  • o cană de alune de pădure

De

menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai buna reteta de chec
Rețetă de Chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure, perfect pentru musafiri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe. O adevărată delicatesă!

Mod de preparare - Chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure

Pasul 1.     În primul și-n primul rând, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius. În continuare, vom avea nevoie de 2 tăvi lungi de cuptor, asemănătoare cu cele de cozonac, pe care le vom unge cu puțin unt și peste care vom așeza hârtie de copt.

Pasul 2.  În continuare, într-un bol mediu, vom amesteca 2 căni și jumătate de făină, pe care o vom împărți în două părți egale.

Într-o parte vom adăugă o jumătate de cană de pudră de cacao, iar în alta, o jumătate de cană de pudră de vanilie. În ambele vom adăuga câte 2 linguri de praf de copt și câte un sfert de linguriță de sare.

Pasul 3.  Acum vom avea nevoie de un bol mai mare, în care vom amesteca 2 căni de zahăr granulat, alături de o cană de unt (la temperatura camerei), până când va deveni ușor și

pufos, timp de aproximativ 3-4 minute. Adăugăm mai apoi și 6 ouă (la temperatura camerei), rând pe rând, bătând bine după fiecare adăugare.

chec cu ciocolata
Rețetă de Chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure, perfect pentru musafiri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 4.  Imediat apoi, vom împărți amestecurile în două părți egale, pentru a le combina treptat cu ingredientele uscate din fiecare bol cu amestecul de unt și restul ingredientelor, moment în care alternând cu o jumătate de cană de lapte, la fiecare (la temperatura camerei). Continuăm tot așa, până când se vor combina uniform.

Pasul 5.  A venit timpul că tăiem în jumătăți și o cană de alune de pădure, pentru a le folosi în preparat. Așadar,   odată ce am tăiat alunele de pădure, vom turna aluatul în tăvile pregătite, vom așeza jumătățile de alune de pădure și vom netezi blatul cu o spatulă.

Pasul 6.  Checul se coace timp de aproximativ 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă, iese curată. După acest interval de timp, vom scoate tăvile de la cuptor și le vom lăs să se răcească, în tavă, timp de 10 minute. Imediat apoi, vom scoate din tavă checul, pentru a-l lăsa să se răcească și ulterior, pentru a-l tăia, iar rețeta este gata!

Checul cu ciocolată, vanilie și alune de pădure  este gata și se poate servi. Poftă bună!

reteta de chec cu vanilie si alune de padure
Rețetă de Chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure, perfect pentru musafiri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Tarte cu flori din marțipan. Alege să-i impresionezi pe toți!



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Pandișpan cu zmeură. Aromele fructate se întâlnesc într-un desert delicios!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies