Acest chec nu contine faina si lactate. Este sanatos si foarte gustos.
Ingrediente:
400 ml lapte de soia
17 gr drojdie
200 gr faina de porumb
coaja rasa de la o lamaie
80 ml de iaurt de soia
1 galbenus
1 albus
foarte putina sare
50 gr zahar pudra
Mod de preparare:
1.
Dizolva drojdia in laptele de soia, apoi amestec-o cu coaja de lamaie si cu faina de porumb. Lasa deoparte in jur de o ora, la temperatura camerei.
2. Pune apoi galbenusul, iaurtul si sarea. Omogenizeaza.
3. Mixeza albusul spuma cu zaharul si incorporeaza-l treptat in mix, folosind o spatula.
4. Unge cu putin unt o tava.
5. Pune compozitia in ea si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru circa 40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Sursa
Ingrediente:
400 ml lapte de soia
17 gr drojdie
200 gr faina de porumb
coaja rasa de la o lamaie
80 ml de iaurt de soia
1 galbenus
1 albus
foarte putina sare
50 gr zahar pudra
Mod de preparare:
1.
Dizolva drojdia in laptele de soia, apoi amestec-o cu coaja de lamaie si cu faina de porumb. Lasa deoparte in jur de o ora, la temperatura camerei.
2. Pune apoi galbenusul, iaurtul si sarea. Omogenizeaza.
3. Mixeza albusul spuma cu zaharul si incorporeaza-l treptat in mix, folosind o spatula.
4. Unge cu putin unt o tava.
5. Pune compozitia in ea si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru circa 40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro