Maica Ecaterina a dezvăluit rețeta checului cu fistic.
Maica Ecaterina a dezvăluit, pentru Trinitas, care sunt ingredientele pentru realizarea unui chec delicios, desertul perfect și ușor de realizat pentru iubitorii de dulce.
Care sunt ingredientele pentru checul cu fistic
Citește și: Chec cu nucă și cacao, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. „Acesta este secretul!”
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 150 g unt la temperature camerei
- 200 g zahăr
- 3 ouă la temperature camerei
- Coaja de la 2 lămăi
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 240 grame făină tip 000
- 1 lingutiță praf de copt
- 100 ml lapte
- 120 grame fistic prăjit (tocat mai mare)
- Zeama de la o lămâie
Pentru glazură
- 100 grame zahăr pudră
- Zeama de la jumătate de lămâie
- 50 grame fistic (tocat mai mare)
- Coajă de lămâie
Cum prepară maica Ecaterina checul cu fistic
Maica Ecaterina a povestit, pas cu pas, cum incorporează ingredientele între ele pentru a face aluatul checului, iar ingredientul de bază care va sta la baza acestui preparat este fisticul, care nu va fi măcinat în totalitate, ci vor fi adăugate bucăți mari în compoziție, pentru a fi simțit în momentul în care este mâncat. „Pregătesc un chec cu fistic. Avem unt pe care îl omogenizăm cu zahărul, 200 grame, apoi adăugăm în ploaie ouăle.
Este o rețetă foarte simplă. Continuăm cu ouăle până ajungem la ultimul. După ce omogenizăm untul cu zahărul și cu ouăle, adăugăm coaja de la 2 lămâi. Este indicat să folosim lămâi bio, iar dacă nu avem și avem doar lămâi normale, se țin cel puțin un sfert de oră în bicarbonat, apoi coaja se spală bine și pot fi folosite. Amestecăm 240 grame de făină cu praful de copt.
Cum se realizează glazura pentru checul de fistic
Glazura este una foarte ușor de realizat, doar de zeamă de lămâie care se amestecă cu zahărul pudră până se formează o pastă, apoi se pune peste checul cald. Deasupra se mai adaugă și câteva bucăți de fistic mari, pentru a ieși crocant. „Această glazură se prepară din zahăr pudră și zeamă de lămâie, incorporăm până se obține o pastă, apoi o vom pune deasupra pe chec. După adăugăm și coajă de lămâie și punem pasta deasupra pe chec. Se poate pune și pe checul cald. Adăugăm și fistic deasupra.”, a mai spus maica Ecaterina.