Checul cu miere este un desert delicat, pufos si aromat. Este ideal pentru gustarea de la cafea, alaturi de gem sau dulceata.
Ingrediente
6 albusuri
6 galbenusuri
50 ml miere
30 ml cafea tare
20 ml ulei
1 lingurita scortisoara
3 cuisoare macinate
20 ml coniac
170 grame faina
1 lingurita praf de copt
Mod de preparare
Bate bine albusurile impreuna cu un praf de sare.
Adauga mierea, cafeaua, uleiul, scortisoara, cuisoarele, praful de copt si coniacul. Amesteca bine pana obtii o crema consistenta. Cu o spatula, incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri.
Toarna apoi totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor pentru o ora. Dupa ce scoti de la cuptor, lasa checul sa se raceasca timp de 60 de minute inainte de a servi.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro