Checul cu zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de chec cu zmeură.
Rețetă de Chec cu zmeură
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar X pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Ciorbă de perișoare. Exact ca la mama acasă!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețeta de paste cu sos de brânză a Mirelei Vaida. O idee genială pentru un prânz delicios!
Timp de preparare - o ora
Timp total - o ora si 30 de minute
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 5 oua, la temperatura camerei
- 300 g faina
- 200 g zahar
- un pliculeț de praf de copt
- sare
- 100 g unt la temperatura camerei
- 100 ml ulei
- 200 g smântână la temperatura camerei
- 1 esență de vanilie
- 3 linguri zeama de portocala
- 200 g zmeura
- 3 linguri de faina
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru
Mod de preparare
- In primul si in primul rand, tot ce trebuie sa faceți este sa începeți prin a preîncălzi cuptorul la 175℃.
- In continuare, pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Acum vom trece la fructe, așadar, se spală fructele, se usucă cu un prosop de bucătărie și se adaugă 1 până la 2 linguri de făină sau amidon de porumb. Cerneți făina, pliculețul de praf de copt și sarea într-un bol de dimensiuni mai mari, apoi se lasă deoparte.
- Separat, într-un alt bol de dimensiuni mai mari, combinați smântâna, sucul de portocale și vanilia pana se omogenizează cat mai bine întregul amestec.
- Într-un alt bol separat, combinați uleiul, untul și zahărul, amestecând cu un mixer cu suport sau un mixer manual, in funcție de preferințe, la viteză medie. Adăugați ouăle pe rând și continuați să amestecați până când amestecul este bine combinat. Adăugați făina în amestecul de ulei, unt și ouă și amestecați bine cu o spatulă. La final, adaugă amestecul de smântână și suc de portocale și continuă să amesteci. Adăugăm fructele si le incorporam in compoziție.
- Se toarnă amestecul în tava pregătită și se da la cuptor pentru aproximativ 60 de minute, sau până când o scobitoare introdusă iese curată.
- Odată scos din cuptor, se lasă să se răcească în tavă timp de 15 minute, apoi se lasă pe un grătar să se răcească complet, aproximativ 1 oră. După acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit cu zahar pudra deasupra. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.