Pentru ca tot a inceput postul Craciunului toata lumea doreste sa gateasca preparate cat mai gustoase si variate.
Bucatarul Chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne prezinta o reteta simpla de preparat si delicioasa pentru cei care doresc sa tina post.
INGREDIENTE:
· 175 g zahar
· 100 ml ulei
· 200 ml apa minerala
· 200 g faina
· o lingurita esenta de rom
· o lingurita esenta de vanilie
· o lingurita coaja de lamaie
· un pliculet praf de copt
· 2 linguri cacao
· 2 linguri gem de capsuni
· 3 linguri nuca de cocos
· un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un castron zaharul, uleiul, apa minerala, faina cernuta cu praful de copt, esentele, coaja de lamaie, sarea si mixam bine pana se topeste zaharul.
Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem cacaua si gemul de capsuni, iar in cealalta nuca de cocos. Mixam ambele compozitii pana la omogenizare.
Tapetam doua tavi mici (20x8x5cm) de chec cu hartie de copt, punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura compozitie maro, o lingura compozitie alba, apoi iar o lingura compozitie maro si tot asa pana terminam ambele compozitii.