Checul cu morcovi si mere este foarte pufos, aromat si sanatos. Poate fi consumat in perioada postului.
Ingrediente:
250 g zahar
250 g ulei
1 ceasca morcov ras
1 ceasca mar ras
1/2 ceasca stafide
1/2 ceasca suc de portocale
3 cesti faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
1/3 ceasca coniac
1 lingurita coaja de portocala rasa
Punem cu o seara inainte stafidele in sucul de portocala. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul stins in putin otet. Batem bine zaharul cu uleiul si adaugam faina, scortisoara, stafidele, morocul ras marunt, marul, coniacul si coaja de portocala. Amestecam totul energic, cu ajutorul unei linguri de lemn. Ungem tava si asternem o hartie de copt. Turnam aluatul in tava si il punem la cuptor la foc mediu 50 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Il lasam 15 minute sa se racoreasca in tava. Dupa 15 minute se scoate din tava si se feliaza.
Sursa
Ingrediente:
250 g zahar
250 g ulei
1 ceasca morcov ras
1 ceasca mar ras
1/2 ceasca stafide
1/2 ceasca suc de portocale
3 cesti faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
1/3 ceasca coniac
1 lingurita coaja de portocala rasa
Instructiuni:
Punem cu o seara inainte
stafidele in sucul de portocala. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul stins in putin otet. Batem bine zaharul cu uleiul si adaugam faina, scortisoara, stafidele, morocul ras marunt, marul, coniacul si coaja de portocala. Amestecam totul energic, cu ajutorul unei linguri de lemn. Ungem tava si asternem o hartie de copt. Turnam aluatul in tava si il punem la cuptor la foc mediu 50 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Il lasam 15 minute sa se racoreasca in tava. Dupa 15 minute se scoate din tava si se feliaza.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro