Acest chec este gustos si are un aspect foarte interesant. Vezi cum se prepara.
INGREDIENTE
Pentru compozitia galbena:
12 galbenusuri,
10 linguri de zahar,
6 linguri de faina,
10 linguri de ulei,
un plic praf de copt si esenta de vanilie
Pentru compozitia alba:
12 albusuri,
10 linguri de zahar pudra,
8 linguri de ulei,
6 linguri de faina,
un plic praf de copt si esenta de vanilie
Pentru compozitia neagra avem nevoie de 3-4 linguri de cacao.
MOD DE PREPARARE
Separam galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le batem cu zahar, dupa care adaugam uleiul, esenta de vanilie (un capacel) si la final faina in care am adaugat praful de copt.
Mixam pana devine o compozitie cremoasa dar un pic mai groasa ca smantana.
Albusurile le bate cu un praf de sare, dupa care adaugam treptat zaharul pudra, pana cand compozitia devine ca o bezea.
Adaugam uleiul, esenta (tot un capacel), faina in care am adaugat praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn pentru o mai buna omogenizare si a nu se lasa compozitia.
ASAMBLARE:
Ungem doua tavi cu ulei, dupa care le tapetam cu faina.
Adaugam compozitia galbena in mod egal in tavi.
Peste compozitia galbena pudram cu cacao toata portiunea pana se acopera integral.
Cu o lingura adaugam peste stratul de cacao, compozitia de albusuri, impartind-o in mod egal in tavi.
Se vor coace la cuptor timp de 50 de minute.
Se vor taia reci.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro