Checul indesat de crema este absolut delicios! Nu ai cum sa ii rezisti, este o desfatare pentru papilele gustative.
Ingrediente:
8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina,4 linguri de ulei, 2 linguri de cacao, razatura de lamaie.
Facem si un sirop din 200 grame zahar ,500 ml apa si esenta rom. Trebuie sa astept sa se raceasca si nu am timp mereu. cand lucram la laborator niciodata nu-l fierbeam, doar se topeste zaharul amestecand.
Pentru ornat avem nevoie de frisca lichida si ciocolata amaruie pe care o topim si o diluam cu ulei, pentru luciu si pentru a o subtia.
Preparare
Separam albusurile de galbenusuri, mixam galbenusurile cu 4 linguri cu zahar pana obtinem o pasta si se topeste zaharul dupa care adaugam tot uleiul si omogenizam. Separat batem albusurile, la inceput fara zahar, cu viteza maxima la mixer, pana se face spuma tare, dupa care adaugam celelalte 4 linguri cu zahar si continuam mixarea pana se intareste (daca intoarcem castronul nu cade albusul ).Impartim
Dupa ce s-au copt, facem testul cu scobitoarea sau o lama de cutit subtire, le scoatem de la cuptor si lasam sa se raceasca.
Pregatim intre timp cremele.
Scoatem checurile din forme si incepem procesul de creatie.
In tavile de chec punem folie alimentara si folie de aluminiu, si incepem asamblarea tortului.
Taiem checurile in trei parti egale si punem:
1-chec alb ->crema ->chec negru->crema->chec alb
2-chec negru->crema->chec alb-> crema-> chec negru
Dupa ce ati terminat, acoperiti cu folie si le bagati in frigider pana a doua zi cand le ornati.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro