Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure. Un desert demn de prezentat invitaților!

retete de gustare

Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure

Checul marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Când se pune gelatina în piftie. Trucul pentru un preparat de nota 10

Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cât fierbem mucenicii? Greșeala majoră care strică gustul și textura!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru chec

  • 250 g de făină
  • 200 g de zahăr
  • apă minerală
  • o esență de vanilie
  • 5 ouă
  • o lingură și jumătate de pudră de cacao
  • 200 g de unt
  • o linguriță și jumătate de bicarbonat
  • Șofran, opțional
  • coaja rasă de la o lămâie

chec cu glazura de ciocolata
Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru decor

  • 100 g de ciocolată
  • câteva alune de pădure

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

chec marmorat
Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180°C. Astfel, în momentul în care desertul nostru este gata poate să fie băgat direct în cuptor.
  • Acum ne vom ocupa de prepararea checului. Așadar, vom avea nevoie de o cană în care vom turna 200 ml de apă minerală, în care vom adăuga imediat apoi șofran și așteptăm ca acesta să se înmoaie și să coloreze apa.

retete pentru desert
Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga ouăle, untul, zahărul, esența de vanilie și coaja rasă de la o lămâie. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine cu ajutorul unui mixer la viteză mică, apoi urmează să adăugăm și apa minerală treptat, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul, pentru ca aceasta să se încorporeze.
  • Într-un bol mic acum adăugați și o lingură de apă minerală și bicarbonatul, iar imediat apoi adăugăm acest amestec peste cel lichid din bol. Pornim iar mixerul și amestecăm toate ingredientele la viteză mică, pentru a se încorpora. Imediat apoi începem să adăugăm și făina, treptat, lingură cu lingură, până când toată cantitatea se va termina, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul pentru a se încorpora așa cum se cuvine.
  • Acum a venit momentul să pregătim și tava noastră pentru cuptor, mai exact vom avea nevoie de o tavă rotundă, cu model, care trebuie să fie unsă în prealabil cu unt sau margarină, iar imediat apoi vom turna și compoziția noastră pregătită pentru chec, în tavă, însă nu pe toată, fiind nevoie să mai păstrăm jumătate sau măcar 1/4 din această cantitate, pentru a amesteca cu puțină pudră de cacao, pentru a rezulta checul nostru marmorat. Așadar, după ce am amestecat pudra de cacao cu restul compoziției rămase de aluat, vom turna această compoziție peste partea albă a checului și vom trece cu o furculiță o dată sau de 2 ori prin chec pentru a se combina culorile.

Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure[Sursa foto: freepik]

  • Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C timp de aproximativ 45 de minute sau până când va trece de testul scobitorii. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și checul nostru din tavă și îl vom lăsa să se răcească puțin deoparte.
  • Acum ne vom ocupa și de prepararea glazurii de ciocolată, iar tot ce trebuie să facem este să punem ciocolata într-un bol de dimensiuni potrivite și să-l punem în cuptorul cu microunde, astfel încât să ne asigurăm că ciocolata se topește, timp în care vom mai scoate din când în când bolul din cuptorul cu microunde pentru a amesteca și a ușura mai bine procesul de topire. Tot acum putem să mărunțim și câteva alune de pădure în cazul în care nu doriți să le lăsați întregi.
  • Acum că desertul nostru este gata, putem turna deasupra și glazura de ciocolată, presărăm și câteva alune de pădure, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Care este diferența dintre uleiul de măsline și uleiul vegetal

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies