Checul marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure.
Rețetă de Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Când se pune gelatina în piftie. Trucul pentru un preparat de nota 10
Citește și: Cât fierbem mucenicii? Greșeala majoră care strică gustul și textura!
Timp de preparare- o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru chec
- 250 g de făină
- 200 g de zahăr
- apă minerală
- o esență de vanilie
- 5 ouă
- o lingură și jumătate de pudră de cacao
- 200 g de unt
- o linguriță și jumătate de bicarbonat
- Șofran, opțional
- coaja rasă de la o lămâie
ingrediente pentru decor
- 100 g de ciocolată
- câteva alune de pădure
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180°C. Astfel, în momentul în care desertul nostru este gata poate să fie băgat direct în cuptor.
- Acum ne vom ocupa de prepararea checului. Așadar, vom avea nevoie de o cană în care vom turna 200 ml de apă minerală, în care vom adăuga imediat apoi șofran și așteptăm ca acesta să se înmoaie și să coloreze apa.
- Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga ouăle, untul, zahărul, esența de vanilie și coaja rasă de la o lămâie. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine cu ajutorul unui mixer la viteză mică, apoi urmează să adăugăm și apa minerală treptat, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul, pentru ca aceasta să se încorporeze.
- Într-un bol mic acum adăugați și o lingură de apă minerală și bicarbonatul, iar imediat apoi adăugăm acest amestec peste cel lichid din bol. Pornim iar mixerul și amestecăm toate ingredientele la viteză mică, pentru a se încorpora. Imediat apoi începem să adăugăm și făina, treptat, lingură cu lingură, până când toată cantitatea se va termina, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul pentru a se încorpora așa cum se cuvine.
- Acum a venit momentul să pregătim și tava noastră pentru cuptor, mai exact vom avea nevoie de o tavă rotundă, cu model, care trebuie să fie unsă în prealabil cu unt sau margarină, iar imediat apoi vom turna și compoziția noastră pregătită pentru chec, în tavă, însă nu pe toată, fiind nevoie să mai păstrăm jumătate sau măcar 1/4 din această cantitate, pentru a amesteca cu puțină pudră de cacao, pentru a rezulta checul nostru marmorat. Așadar, după ce am amestecat pudra de cacao cu restul compoziției rămase de aluat, vom turna această compoziție peste partea albă a checului și vom trece cu o furculiță o dată sau de 2 ori prin chec pentru a se combina culorile.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C timp de aproximativ 45 de minute sau până când va trece de testul scobitorii. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și checul nostru din tavă și îl vom lăsa să se răcească puțin deoparte.
- Acum ne vom ocupa și de prepararea glazurii de ciocolată, iar tot ce trebuie să facem este să punem ciocolata într-un bol de dimensiuni potrivite și să-l punem în cuptorul cu microunde, astfel încât să ne asigurăm că ciocolata se topește, timp în care vom mai scoate din când în când bolul din cuptorul cu microunde pentru a amesteca și a ușura mai bine procesul de topire. Tot acum putem să mărunțim și câteva alune de pădure în cazul în care nu doriți să le lăsați întregi.
- Acum că desertul nostru este gata, putem turna deasupra și glazura de ciocolată, presărăm și câteva alune de pădure, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.