Acesta prajitura "Angel Cake", asa cum este numita ea de britanici si americani, te va cuceri prin textura.
Ingrediente
200g miere, 800g capsuni, 60ml otet balsamic, 1 lingurita extract vanilie, 100g faina, 1 lingurita extract migdale, 60ml+2 linguri lichior de zmeura, 1/2 lingurita sare, 250g zahar fin, 1 lingurita suc de lamaie, 12 albusuri
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 180C.
Bate albusurile cu sucul de lamaie pana cand obtii o spuma. Apoi, adauga treptat zaharul, un praf de sare, 2 linguri lichior de zmeura, extractul de vanilie si extractul de migdale. Bate la viteza mare pana cand obtii o spuma tare.
Incorporeaza faina si pune aluatul intr-o tava de prajitura rotunda si inalta. Coace prajitura timp de 35-40 minute.
Intre timp, feliaza capsunile si pune-le intr-un bol. Adauga otetul balsamic, 60ml lichior de zmeura, mierea si un praf de sare. Amesteca si lasa deoparte. Cand prajitura este gata, lasa-o sa se raceasca in tava.
Serveste felii de pandispan pufos cu capsunile marinate in otet balsamic.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro