Cheesecake cu căpșune. Un deliciu pentru toată familia!

cea mai buna reteta de cheesecake cu capsune
Rețetă de Cheesecake cu căpșune

Cheesecake-ul cu căpșune reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă? Transformă-ți desertul într-o capodoperă culinară! Află cum să îmbini aroma delicată a căpșunelor cu cremozitatea unui cheesecake bine făcut, surprinzându-ți papilele gustative în fiecare mușcătură.

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  cheesecake cu căpșune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos cheesecake cu căpșune, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Cheesecake cu căpșune

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  cheesecake cu căpșune, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp de răcire  – 3 ore

Timp total  – 4 ore

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Cheesecake cu căpșune

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • 250 g biscuiți digestivi
  • 250 g zahăr granulat
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • 450 g căpșune
  • o lămâie
  • o lingură de pudră de gelatină
  • 100 ml apă plată
  • 400 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
  • 150 g iaurt grecesc
  • 200 g smântână lichidă

 

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

reteta de cheesecake cu capsune
Rețetă de Cheesecake cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Tartă cu dovleac, cu o umplutură fină și irezistibilă!

Mod de preparare - Cheesecake cu căpșune

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea blatului de  cheesecake. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 250 de grame de biscuiți digestivi, pe care îi vom zdrobi cât mai bine cu putință, cu ajutorul unei furculițe, iar mai apoi îi vom transfera într-un blender, pentru a-I sfărâma așa cum ne dorim.

Imediat apoi, îi vom transfera înapoi în bol și vom adăuga peste biscuiții digestivi și 100 de grame de  unt  (la temperatura camerei), pe care l-am topit în prealabil, dar și 50 de grame de zahăr granulat. Folosindu-ne de o spatulă, vom încorpora toate aceste ingredient cât mai bine cu putință. Bolul se pune la frigider pentru un timp de aproximativ  30 de minute.

Pasul 2.  După ce au trecut cele 30 de minute, vom scoate bolul din frigider, iar întreg conținutul se va turna într-o tavă rotundă de cuptor (cu fundul detașabil), în care așezăm o hârtie de copt. Suprafața compoziției se va uniformiza cu ajutorul unei spatule, iar imediat apoi introducem tava înapoi la frigider.

Pasul 3.  În acest interval de timp, ne vom ocupa de pregătirea cremei noastre de căpșune. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga

cele 350 de grame de căpșune, alături de 200 de grame de zahăr granulat și o cană de zeamă de lămâie. Pornim focul și așteptăm să ajungă la punctul de fierbere, perioadă în care nu ne vom opri din amestecat, cu ajutorul unei spatule. Abia atunci vom potrivi focul la mediu și vom mai ține oala pe foc pentru încă aproximativ 20 de minute, pentru a se lăsa conținutul, iar apoi îndepărtăm oala de pe foc și lăsăm compoziția să se răcească.

cheesecake cu capsune
Rețetă de Cheesecake cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 4.  Acum a venit momentul să ne pregătim și de prepararea cremei noastre de brânză. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom umple cu un sfert de cantitate de apă, în care vom adăuga o lingură de praf de gelatină și o vom lăsa deoparte pentru 15 minute. După acest interval de timp, vom pune oala pe aragaz, la foc mediu spre mic, până se va topi conținutul, moment în care vom mai amesteca, din când în când. Imediat apoi, o vom lăsa deoparte.

Pasul 5.  În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 400 de grame de cremă de brânză, pe care o vom mixa, la viteză mică, până va avea o textură cremoasă. Abia apoi vom adăuga și 150 de grame de iaurt grecesc, alături de gelatina răcită. Luăm mixerul și amestecăm ingredientele, pentru a obține o cremă netedă. Turnăm și conținutul de căpșune obținut și continuăm să amestecăm.

Pasul 6.  Separat, într-un alt bol, vom mixa 200 de grame de smântână lichidă, până când aceasta se va transforma într-o spumă. Odată obținută spuma, se va adăuga peste restul ingredientelor din bol și se mai amestecă încă puțin, cu spatula.

Pasul 7.  A venit momentul să scoatem tava din frigider și să turnăm compoziția de căpșune deasupra. O nivelăm cu o spatulă și introducem tava la frigider pentru aproximativ  2 ore. După acest interval de timp, vom scoate cheesecake-ul și îl vom decora cu câteva căpșune proaspete, tăiate în jumătăți, iar rețeta este gata!

Cheesecake-ul cu căpșune  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de cheesecake cu capsune
Rețetă de Cheesecake cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Rețetă de Pandișpan cu cremă de vanilie și cireșe, cu un gust dulce și deosebit!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies