Perele dau un gust complex unui cheesecake simplu. Pentru o textura perfecta tine prajitura la rece timp de 24 de ore.
Ingrediente
2 linguri vanilie extract, 3 oua, 35g faina, 50g zahar brun, 450g branza de vaca dulce, 450g crema de branza, 100g zahar, 80ml apa, 100g cereale cereale (musli/ granola), 50g ghimbir confiat, 6 pere tocate marunt
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 160C. Unge cu unt sau ulei o forma rotunda de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 23cm.
Intr-o tigaie pune perele, ghimbirul si apa. Lasa-le sa dea in clocot, apoi redu focul si lasa-le sa fiarba acoperite pana cand lichidul este absorbit si ghimbirul se inmoaie, insa nu mai mult de 15 minute.
Macina cerealele intr-un robot de bucatarie pana cand sunt foarte fine. Toarna-le in tava pregatita. Aseaza-le bine incat sa formeze un strat uniform si sa tapeteze si peretii tavii.
Toarna amestecul de pere si ghimbir intr-un blender sau robot de bucatarie si mixeaza pana cand formezi o pasta.
Toarna amestecul deasupra stratului de cereale si bate usor forma de tort de masa, astfel incat cerealele care se afla pe peretii tavii sa se desprinda si sa formeze un decor pe marginile cremei cu branza.
Pune totul la cuptor si coace timp de aproximativ 50 de minute pana cand crema de branza se intareste. Opreste cuptorul, dar mai lasa prajitura in cuptor timp de 1 ora cu usa cuptorului deschisa.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro