Cheesecake cu ricotta si banane! Incearca reteta asta usoara

Cheesecake cu ricotta si banane! Incearca reteta asta usoara
Cheesecake cu ricotta si banane! Incearca reteta asta usoara

Aceasta reteta de cheesecake nu contine zahar, insa o poti indulci cu miere.

 

Ingrediente
Pentru blat:
100 g biscuiti digestivi cu ovaz
1 lingura de cacao
50 g de unt
Pentru crema:
500 g ricotta
200 g iaurt grecesc
2 banane coapte
zeama de la 1 lamaie
2 linguri de amidon
putina coaja rasa de lamaie
4
oua
1. Incingeti o tigaie si puneti untul in ea la topit. Adaugati peste el biscuitii zdorbiti bine, cacaua si amestecati. Asezati acest amestec pe fundul unei tavi de copt cu fund detasabil, unsa in prealabil cu unt. Apasati cu mainile pentru a presa biscuitii de fundul tavii si a obtine un blat ferm. Puneti-l la frigider.
2.
Pentru crema zdrobiti bananele si amestecati-le intr-un mixer cu zeama de lamaie. Adaugati ricotta, iaurtul, ouale, coaja de lamaie si amidonul si amestecati pana cand obtineti o crema fina, omogena.
3. Turnati crema peste blatul de biscuiti si puneti cheesecakeul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Scadeti apoi temperatura la 110 grade si mai lasati prajitura 25 de minute.
4.
Opriti cuptorul si lasati prajitura sa se raceasca in el, apoi tineti-o 4 ore la frigider. Facand asta o sa evitati riscul de a se fisura.
Sursa: HomeMadeByOana

Ingrediente

Pentru blat:


100 g biscuiti digestivi cu ovaz
1 lingura de cacao
50 g de unt

Pentru crema:

500 g ricotta
200 g iaurt grecesc
2 banane coapte
zeama de la 1 lamaie
2 linguri de amidon
putina coaja rasa de lamaie
4 oua



1. Incingeti o tigaie si puneti untul in ea la topit. Adaugati peste el biscuitii zdorbiti bine, cacaua si amestecati. Asezati acest amestec pe fundul unei tavi de copt cu fund detasabil, unsa in prealabil cu unt. Apasati cu mainile pentru a presa biscuitii de fundul tavii si a obtine un blat ferm. Puneti-l la frigider.

2. Pentru crema zdrobiti bananele si amestecati-le intr-un mixer cu zeama de lamaie.
Adaugati ricotta, iaurtul, ouale, coaja de lamaie si amidonul si amestecati pana cand obtineti o crema fina, omogena.

3. Turnati crema peste blatul de biscuiti si puneti cheesecakeul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Scadeti apoi temperatura la 110 grade si mai lasati prajitura 25 de minute.

4. Opriti cuptorul si lasati prajitura sa se raceasca in el, apoi tineti-o 4 ore la frigider.
Facand asta o sa evitati riscul de a se fisura.

Sursa: HomeMadeByOana

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies