Cheesecake-ul cu vanilie și caramel sărat se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cheesecake cu vanilie și caramel sărat.
Rețetă de Cheesecake cu vanilie și caramel sărat
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar X pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Ciorbă de perișoare. Exact ca la mama acasă!
Citește și: Tiramisu la pahar. Perfect pentru un candy bar!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o ora
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Pentru crusta:
- 200 g biscuiți digestivi
- 100 g unt
Pentru umplutura:
- 250 g ciocolata alba
- 250 ml frișcă lichida
- 700 g crema de brânză
- 150g zahar pudra
- o esență de vanilie
Pentru decor:
- sos caramel sărat
- 3 albușuri de ou
- 150g zahar tos
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- In primul si-n primul rand, tot ce trebuie sa faceți pentru aceasta delicioasa rețeta este sa începeți prin a tapeta o formă de tort cu diametrul de 28-30 cm cu părți detașabile cu hârtie de copt sau folie alimentară.
- In continuare, se macină biscuiții digestivi într-un blender sau într-o pungă cu ajutorul unui sucitor, pentru a obține o textură sfărâmicioasă. Amestecă biscuiții și untul topit până când toate fursecurile sunt bine umezite. Adăugați amestecul în tava și apăsați bine cu o lingură pentru a-l netezi și a crea un strat uniform, bine combinat, iar ulterior cu ajutorul unui pahar.
- Dă la frigider până când este gata de preparat umplutura. Astfel, pentru umplutură, combinați crema de brânză bine scursă, zahărul pudră și esența de vanilie într-un bol de dimensiuni mai mari. Amestecați cu mixerul la viteză mare timp de 1 minut, apoi adăugați smântâna groasă și amestecați din nou pana când toate ingredientele adăugate sunt combinate uniform.
- La final, adăugați ciocolata albă topită și lăsați-o să se răcească puțin. Se omogenizează totul și se toarnă în tava peste stratul de biscuiți. Pune tava la frigider pentru minim 6 ore, de preferat peste noapte.
- După acest interval de timp, scoateți tava din frigider si turnați deasupra si sosul de caramel sărat si puteți prepara si o bezea cu zaharul pudra si albușurile de ou, opțional. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.