Cheesecake-ul cu vișine se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Cheesecake cu vișine.
Rețetă de Cheesecake cu vișine
Rețeta delicioasă de Cheesecake cu vișine, absolut minunat, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Cheesecake cu vișine este de o oră
Timp de preparare - O oră
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total - 2 ore
Rețeta de Cheesecake cu vișine este pentru 6 persoane
Ingrediente – Cheesecake cu vișine
- 350 g de biscuiți digestivi
- 150 g de unt topit
- 1 kg de cremă de brânză
- 350 g de zahăr pudră
- 25 g de amidon
- o esență de vanilie
- 6 ouă întregi
- 150 g de smântână
- o linguriță de coajă rasă de lămâie
- 500 g de vișine
- 150 g de zahăr
- 250 ml de apă
- o lingură de amidon
- esență de migdale
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Cheesecake cu vișine
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie Să faceți este să încingeți cuptorul la 170 °C.
- În continuare, vom topi untul și îl vom lăsa deoparte să se răcească. În acest timp, vom mărunți și biscuiții, fie într-o pungă cu sucitorul, fie într-un blender pentru ca ulterior să-i amestecăm cu untul topit.
- Acum a venit timpul să pregătim și forma noastră de copt peste care vom așeza hârtie de copt iar ulterior vom turna biscuiți zdrobiți în formă și vom aplatiza, fie cu o spatulă, cu un pahar, sau direct cu mâinile pentru a forma și un perete lateral. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 170 °C, timp de aproximativ 15 minute pentru a se forma o crustă delicioasă.
- Între timp, ne vom ocupa și de compoziție. Așadar, vom avea nevoie de bolul mixerului în care vom sparge ouăle întregi și vom adăuga zahărul pudră dar și esența de vanilie toate împreună. Toate ingredientele se mixează timp de aproximativ 5 minute, la viteză mare, până ce vor crește în volum și vor deveni spumoase. Abia apoi vom opri mixerul și vom adăuga și crema de brânză, dar și smântâna și amidonul. Mixăm totul până obținem o compoziție fluidă și cât mai omogenă cu putință, fără cocoloașe.
- În continuare, vom scoate tava din cuptor, pentru a turna compoziția desertului direct peste crustă, aproape însă de margine. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit tot la 160-170 °C, timp de aproximativ o oră. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, și vom lăsa desertul să se răcească la temperatura camerei, pentru ca ulterior să se introducă în frigider preț de câteva ore.
- Între timp vom prepara și toppingul de vișine. Așadar, într-o ceașcă vom pune amidonul cu puțină apă, și totul se toarnă într-o oală de dimensiuni mai mari. În această adăugăm și apa, dar și zahărul și așezăm oala pe aragaz, la foc mic. Așteptăm să dea în clocot, pentru a adăuga și vișinele avem mai lăsăm pe foc pentru încă 5 minute pentru a se lega amidonul iar ulterior vom da oala de pe foc și vom aștepta să se răcească ulterior punându-le în frigider.
- Odată ce întreaga noastră compoziție este gata, următoarea zi vom scoate totul de la frigider și vom orna desertul nostru cu toppingul de vișine, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Finala Chefi la cuțite 2023. Vezi cine a câștigat marele trofeu