Cheesecake cu zmeură. Este alegerea perfectă pentru a încheia o masă specială cu un moment de răsfăț și bucurie!

Cheesecake cu zmeură

Cheesecake-ul cu zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cheesecake cu zmeură. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos cheesecake cu zmeură, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Cheesecake cu zmeură

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tortul de clătite cu glazură de ciocolată amăruie, rețeta Roxanei Blenche. „Avem și cireșe confiate pe care o să le punem pe straturile de clătite.”

Cheesecake cu zmeură [Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort cu nucă de cocos, rețeta Getei Sterp. “Am ornat și cu câteva floricele!”

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Rețeta este pentru 4 persoane

Cheesecake cu zmeură [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blatul de biscuiți:
- 200 g biscuiți digestive
- 100 g unt, topit

Ingrediente pentru stratul de cremă de zmeură:
- 300 g zmeură proaspătă sau congelată
- 50 g zahăr granulat
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri amidon de porumb

Cheesecake cu zmeură [Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru stratul de cremă de brânză:
- 500 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 150 g zahăr granulat
- 200 ml smântână lichidă
- 3 ouă mari, la temperatura camerei
- 1 linguriță extract de vanilie

Ingrediente pentru decor:
- Zmeură proaspătă
- Frunze de mentă

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cheesecake cu zmeură [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pregătirea blatului de biscuiți: Zdrobește biscuiții digestivi într-un robot de bucătărie sau pune-i într-o pungă și zdrobește-i cu un sucitor până devin pulbere fină. Adaugă untul topit și amestecă bine până când toate măruntaiele de biscuiți sunt bine acoperite. Tapetează fundul unei forme de tort cu fund detașabil cu hârtie de copt și apoi presară uniform amestecul de biscuiți. Folosește o lingură sau un pahar pentru a presa amestecul într-un strat compact. Lasă deoparte.

  2. Pregătirea stratului de c remă de zmeură: Într-o cratiță, combină zmeura, zahărul granulat și sucul de lămâie. Fierbe la foc mediu-mare timp de aproximativ 5 minute sau până când zmeura se dezintegrează și se formează un sos gros. Într-un bol mic, amestecă amidonul de porumb cu puțină apă pentru a forma o pastă. Adaugă această pastă în sosul de zmeură și amestecă bine. Lasă să fiarbă încă 1-2 minute până când sosul se îngroașă. Dă deoparte și lasă să se răcească.

  3. Pregătirea stratului de cremă de brânză: Într-un bol mare, bate crema de brânză și zahărul granulat până când amestecul devine pufos și omogen. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Adaugă și extractul de vanilie și continuă să amesteci. Încorporează smântâna lichidă treptat în amestecul de brânză, până când obții o compoziție fină și omogenă.

  4. Asamblarea cheesecake-ului: Toarnă jumătate din amestecul de cremă de brânză peste blatul de biscuiți din formă. Pune peste acesta jumătate din sosul de zmeură răcit și nivelează cu spatele unei linguri. Acoperă cu restul de amestec de cremă de brânză și folosește o spatulă pentru a-l netezi. Încheie prin turnarea restului de sos de zmeură peste stratul de cremă de brânză și folosind o scobitoare, trage din punctele de pe suprafață pentru a crea un model decorativ. Coace cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de aproximativ 50-60 de minute sau până când marginile sunt ferme și centrul este puțin tremurător. Lasă cheesecake-ul să se răcească complet în formă, apoi refrigerează-l pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte. Înainte de servire, decorează cu zmeură proaspăta.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Cheesecake cu zmeură [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină