Se prepara repede in aproximativ 20 min. O reteta ideala pentru vara, fara coacere, racoritoare si parfumata.
Ingrediente
– 4 linguri de flori uscate de lavanda
– 1/4 cana cu apa fierbinte
– 1 cana si jumatate de biscuiti fainosi zdrobiti (aproximativ 21 biscuiti)
– 3 linguri de unt, pe care il topiti
– 500 g crema de branza
– 1/2 cana de miere (daca aveti puteti folosi miere de lavanda, care ii va conferi prajiturii o aroma unica)
– 1 cana de smantana pentru
frisca
– Flori de lavanda si frunze de menta pentru decor
Mod de preparare
1. Puneti 3 linguri de flori de lavanda impreuna cu apa fierbinte intr-un bol mic. Acoperiti si lasati sa infuzeze timp de 15 minute. Apoi strecurati si pastrati ceaiul obtinut.
2. Zdrobiti restul florilor se lavanda ramase (1 lingura).
Puneti folorile intr-un bol si amestecati cu biscuitii zdrobiti si cu untul topit. Amestecul obtinut se preseaza pe fundul unei forme de tort cu diametrul de 23-25 cm, care a fost unsa cu unt in prealabil.
3. Pentru umplutura, punesi crema de branza intr-un bol mare si bateti bine impreuna cu mierea pana se obtine o crema fina. Adaugati apoi treptat ceaiul de lavanda.
Intr-un bol separate bateti frisca pana se intareste. Punesi crema de branza peste blatul de biscuiti apoi desupra adaugati frisca.
4. Puneti prajitura la frigider pana a doua zi. Scoateti suportul lateral al formei de tort. Presarati flori uscate de lavanda si decorati cu fruze de menta.
Se obtin pana la 16 portii.
Ingrediente
– 4 linguri de flori uscate de lavanda
– 1/4 cana cu apa fierbinte
– 1 cana si jumatate de biscuiti fainosi zdrobiti (aproximativ 21 biscuiti)
– 3 linguri de unt, pe care il topiti
– 500 g crema de branza
– 1/2 cana de miere (daca aveti puteti folosi miere de lavanda, care ii va conferi prajiturii o aroma unica)
– 1 cana de smantana pentru frisca
– Flori de lavanda si frunze de menta pentru decor
Mod de preparare
1.
Puneti 3 linguri de flori de lavanda impreuna cu apa fierbinte intr-un bol mic. Acoperiti si lasati sa infuzeze timp de 15 minute. Apoi strecurati si pastrati ceaiul obtinut.
2. Zdrobiti restul florilor se lavanda ramase (1 lingura). Puneti folorile intr-un bol si amestecati cu biscuitii zdrobiti si cu untul topit. Amestecul obtinut se preseaza pe fundul unei forme de tort cu diametrul de 23-25 cm, care a fost unsa cu unt in prealabil.
3. Pentru umplutura, punesi crema de branza intr-un bol mare si bateti bine impreuna cu mierea pana se obtine o crema fina. Adaugati apoi treptat ceaiul de lavanda. Intr-un bol separate bateti frisca pana se intareste. Punesi crema de branza peste blatul de biscuiti apoi desupra adaugati frisca.
4. Puneti prajitura la frigider pana a doua zi. Scoateti suportul lateral al formei de tort. Presarati flori uscate de lavanda si decorati cu fruze de menta.
Se obtin pana la 16 portii.
Sursa:
Frunza-verde.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro