Aceasta reteta de cheesecake japonez are o textura aerata si foarte gustoasa. Se face din ingrediente simple.
Ingrediente
20g faina
20ml lapte
1 lingura zahar vanilat
3 oua
60g zahar pudra
125g crema de branza
25g unt
10g amidon de porumb
1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri.
Unge o tava rotunda mica (fara fund detasabil) si pune-i hartie de copt pe fund si lateral.
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade.
Amesteca bine faina si amidosnul.
Topeste la bain marie crema de branza, 40g zahar, laptele si sucul de lamaie, pana cand se dizolva zaharul.
Lasa sa se mai raceasca putin.
Incorporeaza galbenusurile de ou, unul cate unul, amestecand intre fiecare adaugare. Trebuie sa obtii o consistenta de supa. Adauga faina si amidonul si amesteca pana cand obtii un aluat moale. Acopera si pune la frigider timp de 20 de minute, pana cand se raceste complet.
Bate albusurile de ou, restul de zahar si zaharul vanilat pana cand obtii o spuna moale.
Pune o treime din crema de bezea in aluat si amesteca pana se combina. Apoi adauga aluatul peste restul de albusuri batute si amesteca pana cand obtii un nou aluat moale si aerat. Pune in tava pregatita deja.
Pune tava intr-o oala mare care este umpluta cu apa. Lasa la cuptor la foc mic. Coace 20 de minute la 160 de grade, apoi redu temperatura la 130 de grade si coace inca o ora.
Dupa ce este gata, opreste cuptorul si lasa ussa deschisa la jumatate. Lasa prajitura sa se raceasca incet.
sursa
Ingrediente
20g faina
20ml lapte
1 lingura zahar vanilat
3 oua
60g zahar pudra
125g crema de branza
25g unt
10g amidon de porumb
1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri.
Unge o tava rotunda mica (fara fund detasabil) si pune-i hartie de copt pe fund si lateral.
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade.
Amesteca bine faina si amidosnul.
Topeste la bain marie crema de branza, 40g zahar, laptele si sucul de lamaie, pana cand se dizolva zaharul. Lasa sa se mai raceasca putin.
Incorporeaza galbenusurile de ou, unul cate unul, amestecand intre fiecare adaugare.
Trebuie sa obtii o consistenta de supa. Adauga faina si amidonul si amesteca pana cand obtii un aluat moale. Acopera si pune la frigider timp de 20 de minute, pana cand se raceste complet.
Bate albusurile de ou, restul de zahar si zaharul vanilat pana cand obtii o spuna moale. Pune o treime din crema de bezea in aluat si amesteca pana se combina. Apoi adauga aluatul peste restul de albusuri batute si amesteca pana cand obtii un nou aluat moale si aerat.
Pune in tava pregatita deja.
Pune tava intr-o oala mare care este umpluta cu apa. Lasa la cuptor la foc mic. Coace 20 de minute la 160 de grade, apoi redu temperatura la 130 de grade si coace inca o ora.
Dupa ce este gata, opreste cuptorul si lasa ussa deschisa la jumatate. Lasa prajitura sa se raceasca incet.
sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro