In cazul in care ti-e pofta de un desert savuros si racoritor, incearca cheesecake-ul japonez.
Ingrediente
- 75g zahar
- 3 oua
- 300g crema de branza
- 145ml lapte
- 11g amidon alimentar
- 45g unt nesarat
Cum se prepara:
Mai intai de toate, asigura-te ca ai la indemana o tava rotunda cu diametrul de 18 cm. In cazul in care tava este mai mare- cu diametrul 28 cm, va trebui sa dublezi cantitatile.
Tava trebuie usa cu unt si tapetata cu hartie de copt. In prealabil, cuptorul trebuie incalzit la 180 de grade celsius.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile trebuie bagate la congelator cateva minute. Scoate-le cand observi ca au inceput sa inghete pe margini.
Crema de branza se inveleste in folie alimentara, apoi se pune la microunde cateva minute pana cand devine moale la atingere.
Untul se topeste la bain marie, dupa care se combina cu crema de branza si se amesteca bine.
Intr-un bol amestca albusurile de ou si 20g de zahar. Adauga amidonul cernut.
Laptele se incalzeste pana este aproape de a da in clocot. Adauga galbenusurile si pune amestecul la baine marie amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase. Toarna acest amestec peste crema de branza cu unt pregatita mai devreme. Amesteca bine.
Bate spuma albusurile cu restul de 55g de zahar, adaugate treptat. Spuma de albus trebuie incorporata incet in amestecul de crema de branza. Toarna totul in tava.
Aseaza tava cu cheesecake intr-o alta tava mai adanca si adauga apa, astfel incat sa ajunga la 1-1.5 cm din inaltimea tavii de cheesecake. Coace astfel 15 minute la 180C, apoi redu temperatura la 160C si mai coace inca 25 de minute, pana cand capata o culoare galben aurie.
Opreste cuptorul si mai lasa prajitura in tava inca 40 de minute. Dupa ce ai scos prajitura din cuptor, lasa-o sa se raceasca in tava si apoi pune-o si la frigider pana la racire completa. Abia acum poti sa o scoti din tava.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro