Cheesecake la borcan, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ideal ar fi să stea la frigider peste noapte.”

Cheesecake la borcan, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ideal ar fi să stea la frigider peste noapte.”
Cheesecake la borcan, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ideal ar fi să stea la frigider peste noapte.”

Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește un cheesecake la borcan.

Chef Sorin Bontea reușește să surprindă de fiecare dată pe toți cei care îl urmăresc pentru rețetele pe care le postează în mediul online, iar din câteva ingrediente, reușește să împartă secrete pentru mâncăruri delicioase și inedite. Bucătarul reușește să facă treaba mai ușoară tuturor celor care își doresc să petreacă mult timp în bucătărie, iar acesta încearcă întotdeauna să găsească alternative la formulele de bază și să vină în fața urmăritorilor cu ceva care să atragă atenția.

Așa s-a întâmplat și acum, când chef Sorin Bontea a pregătit un cheesecake la borcan și a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele de care are nevoie și cum arată procesul pentru un desert delicios.

Cum pregătește chef Sorin Bontea cheesecake-ul la borcan?

Citește și: Chef Sorin Bontea dezvăluie cum pregătește ciorba de burtă și care sunt ingredientele de care are nevoie. „Mie îmi place cu mai multă smântână.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Rulouri cu scorțișoară, pregătite de chef Sorin Bontea! Simte mirosul plăcut de scorțișoară în toată casa, de Crăciun: "Dacă este prea tare și nu curge, adăugăm puțin lapte!"

După ce pregătește compoziția pentru blatul cheesecake-ului,  îl pune la frigider pentru răcit, iar ulterior trece la crema de brânză pe care o amestecă cu frișcă lichidă și smântână.

Bineînțeles, esențele sunt la fel de importante. Lasă totul la frigider, ideal ar fi peste noapte, apoi vine cu toppingul preferat pe deasupra.

Ingrediente:

Citește și: Moldo și Iasmina se retrag în grădină! „Vai, Patricia!”. Aflați cum reacționează concurenta în episodul din „Casa iubirii” de luni, 17 martie, de la orele 10:0 și 16:30, doar la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Cel puțin 50 de oameni au murit într-un club cuprins de flăcări, noaptea trecută- stirilekanald.ro

  • 250 g biscuiți
  • 120 g unt
  • 50 g zahăr
  • 900 g cremă de brânză
  • 80 g smântână
  • 100 g zahăr pudră
  •  10 g extract vanilie
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 125 ml frișcă lichidă

“În copilărie, când mă gândeam la desert, spuneam plăcintă cu brânză. Acum am crescut și avem cheesecake, dar total diferit. Vom face un cheesecake la rece. Avem biscuiți gata sfărâmați, adăugăm untul topit, zahăr, cei care iubesc scorțișoara, pot pune și scorțișoară măcinată. Practic asta este baza acestei prăjituri. Puteți folosi orice fel de biscuite, poate să fie cu cacao, simplu, digestiv. Acum vom face compoziția punem crema de brânză, adăugăm și smântână.

Am amestecat crema de brânză, adaugăm zahărul pudră, adaug și extract de vanilie. Adaug și suc de lămâie de la jumătate de lămâie, nu mai mult. Ce fină e! Cheesecake-ul are o textură foarte cremoasă. Trebuie să pun și frișcă. Bat puțină frișcă, am incorporat esența în frișcă, așezăm biscuitele în borcan frumos, să fie cât mai uniform și băgăm la frigider să se întărească puțin untul. Acum încerc și cu grijă pun compoziția.
Punem capacul și băgăm la frigider. Ideal ar fi să stea la frigider peste noapte. Eu am folosit topping de căpșuni, dar puteți să puneți caramel, caramel sărat, dulceață de vișine, dulceață de cireșe amare. Așa arată cheesecake-ul la borcan.”
, a povestit chef Sorin Bontea.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Plăcinte cu telemea și smântână, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ungem trigoanele cu puțin unt deasupra, să iasă lucioase și frumoase.”

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Bilanțul victimelor incendiului puternic într-un club de noapte creşte dramatic. Rudele sunt disperate O caut pe nepoata mea. Telefonul ei sună, dar ea nu răspunde

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

Băiatul de 14 ani din București a fost găsit! A fost emis un mesaj RO-ALERT pentru dispariția sa

Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, ar fi împlinit 23 de ani. Tatăl, sfâșiat de durere, îl sărbătorește la mormânt: "Azi venim la tine în acest loc, a doua noastră casă"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies