Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește un cheesecake la borcan.
Chef Sorin Bontea reușește să surprindă de fiecare dată pe toți cei care îl urmăresc pentru rețetele pe care le postează în mediul online, iar din câteva ingrediente, reușește să împartă secrete pentru mâncăruri delicioase și inedite. Bucătarul reușește să facă treaba mai ușoară tuturor celor care își doresc să petreacă mult timp în bucătărie, iar acesta încearcă întotdeauna să găsească alternative la formulele de bază și să vină în fața urmăritorilor cu ceva care să atragă atenția.
Cum pregătește chef Sorin Bontea cheesecake-ul la borcan?
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
După ce pregătește compoziția pentru blatul cheesecake-ului, îl pune la frigider pentru răcit, iar ulterior trece la crema de brânză pe care o amestecă cu frișcă lichidă și smântână.
Ingrediente:
Citește și: La ce oră aflăm subiectele la simulare Română- Evaluare Națională 2025?- stirilekanald.ro
- 250 g biscuiți
- 120 g unt
- 50 g zahăr
- 900 g cremă de brânză
- 80 g smântână
- 100 g zahăr pudră
- 10 g extract vanilie
- sucul de la jumătate de lămâie
- 125 ml frișcă lichidă
“În copilărie, când mă gândeam la desert, spuneam plăcintă cu brânză. Acum am crescut și avem cheesecake, dar total diferit. Vom face un cheesecake la rece. Avem biscuiți gata sfărâmați, adăugăm untul topit, zahăr, cei care iubesc scorțișoara, pot pune și scorțișoară măcinată. Practic asta este baza acestei prăjituri. Puteți folosi orice fel de biscuite, poate să fie cu cacao, simplu, digestiv. Acum vom face compoziția punem crema de brânză, adăugăm și smântână. Am amestecat crema de brânză, adaugăm zahărul pudră, adaug și extract de vanilie. Adaug și suc de lămâie de la jumătate de lămâie, nu mai mult. Ce fină e! Cheesecake-ul are o textură foarte cremoasă. Trebuie să pun și frișcă. Bat puțină frișcă, am incorporat esența în frișcă, așezăm biscuitele în borcan frumos, să fie cât mai uniform și băgăm la frigider să se întărească puțin untul. Acum încerc și cu grijă pun compoziția. Punem capacul și băgăm la frigider. Ideal ar fi să stea la frigider peste noapte. Eu am folosit topping de căpșuni, dar puteți să puneți caramel, caramel sărat, dulceață de vișine, dulceață de cireșe amare. Așa arată cheesecake-ul la borcan.”, a povestit chef Sorin Bontea.