Aceasta reteta combina doua gusturi delicioase ale unor deserturi incredibil de bune!
Ingrediente
50g zahar pudra
1 pachet de piscoturi
3 linguri de cafea instant
2 shot-uri de lichior de cafea
250ml smantana pentru frisca
1 mana de migdale
1 ciocolata neagra
1 mana de fistic
200g de curmale fara samburie
125g branza mascarpone
1 caserola de zmeura
Mod de preparare
Pune intr-un procesor alimentar curmalele, migalele si fisticul si amesteca pana cand se formeaza o pasta moale, adaugand si putina apa.
Pune 300ml de apa fiarta peste cafea intr-un vas si amesteca pana cand se dizolva. Lasa sa la racit.
Bate bine smantana, apoi adauga mascarponele, zaharul pudra si lichiorul de ciocolata. Pune jumatate peste baza de nuci si niveleaza.
Inmoaie piscoturile de in cafea, unul cate unul. Aseaza peste crema de branza pentru a forma un strat. Adauga restul de crema de branza.
Rade ciocolata si acopera complet prajitura. Pune la frigider cel putin patru ore.
Scoate din tava si decoreaza cu zmeura.
sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro