Chef Hadean si-a adus aminte de copilarie si a decis sa isi inceapa dimineata de weekend cu o cana mare de cacao cu lapte.
Juratul MasterChef le-a dat si fanilor reteta sa pe care o prefera atunci cand vrea sa se relaxeze cu o bautura dulce acasa.
"Cacao cu lapte – asa se numea bucuria diminetilor mele din copilarie, alaturi de painea cu ou, ceaiul de menta si painea cu unt si cu miere (nu toate la aceeasi masa, desigur). Cacao nu se gasea mereu asa ca nu primeam prea des.
In lumina dezvaluirilor care spun ca-i alergen, poate ca a fst mai bine asa. De ceva vreme, diminetile-mi sunt hidratate de kefir, iaurt ori lapte. Uneori, totusi, mai fac cate o conexiune cu trecutul si “construiesc” cate o cana de cacao cu lapte. Sigur, incerc sa experimentez, sa ma joc cu aromele si sa caut noi potriviri. De data asta v-o arat pe cea cu menta:
Pentru doua cani de cacao cu lapte (400 ml) am folosit doua lingurite de cacao, o lingurita de zahar brut, nu foarte dulce si doua lingurite de lapte condensat
si indulcit (acela pentru dulce de leche). Am pus peste ele si doua frunze de menta, tocate foarte fin. Am amestecat bine. Cacaoa si zaharul brut s-au dizolvat in laptele condensat. Am pus compozitia in cani si am turnat lapte fierbinte peste ea" a scris chef Hadean pe blogul sau.
Sursa: wowbiz.ro
Juratul MasterChef le-a dat si fanilor reteta sa pe care o prefera atunci cand vrea sa se relaxeze cu o bautura dulce acasa.
"
Cacao cu lapte – asa se numea bucuria diminetilor mele din copilarie, alaturi de painea cu ou, ceaiul de menta si painea cu unt si cu miere (nu toate la aceeasi masa, desigur). Cacao nu se gasea mereu asa ca nu primeam prea des. In lumina dezvaluirilor care spun ca-i alergen, poate ca a fst mai bine asa. De ceva vreme, diminetile-mi sunt hidratate de kefir, iaurt ori lapte.
Uneori, totusi, mai fac cate o conexiune cu trecutul si “construiesc” cate o cana de cacao cu lapte. Sigur, incerc sa experimentez, sa ma joc cu aromele si sa caut noi potriviri. De data asta v-o arat pe cea cu menta:
Pentru doua cani de cacao cu lapte (400 ml) am folosit doua lingurite de cacao, o lingurita de zahar brut, nu foarte dulce si doua lingurite de lapte condensat si indulcit (acela pentru dulce de leche).
Am pus peste ele si doua frunze de menta, tocate foarte fin. Am amestecat bine. Cacaoa si zaharul brut s-au dizolvat in laptele condensat. Am pus compozitia in cani si am turnat lapte fierbinte peste ea" a scris chef Hadean pe blogul sau.
Sursa:
wowbiz.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro