Vedeta a dezvăluit rețeta pentru salată bulgur.
Chef Joseph Hadad, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, reușește să facă magie în farfurie de fiecare dată, iar combinația de ingrediente pe care o folosește stârnește întotdeauna curiozitatea iubitorilor gastronomiei. De la cele mai simple feluri de mâncare, până la cele mai complicate, bucătarul dezvăluie, pas cu pas, care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și ce pași trebuie să îndeplinești pentru ca totul să iasă exact așa cum îți dorești.
Cum pregătește chef Joseph Hadad salata bulgur?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De această dată, pe contul de socializare, chef Joseph Hadad a pregătit o salată bulgur cu pulpă de portocale și a dezvăluit fiecare pas. Începe prin a toca pătrunjelul, apoi spală 250 g de bulgur care a stat la înmuiat trei ore, apoi este strecurat. Adaugă cu exactitate țelina, firele de ceapă, firele de mentă, cele de busuioc, toate tocate fin, apoi desface o rodie și pulpa de la o portocală.
La tot acest mix sunt adăugate și migdalele prăjite. Pentru salată nu lipsește nici dressingul, realizat din sare, piper, ulei de măsline, suc de portocale, sucul de la o lămâie și miere. Toate acestea sunt amestecate, iar când salata este gata, sosul se adaugă pe deasupra.Ingrediente:
- o legătură mai mare de pătrunjel (sau 1 1/2 pahar tocat)
- 250 g bulgur (spălat în 2 ape și pus la înmuiat 3 ore în apă călduță. Strecurați și lăsați să se usuce; rezulta aprox. 400g)
- 4 tije țelină apio (tocate fin)
- 6 fire ceapă verde (tocate fin)
- 7 fire mentă (doar frunzele tocate fin)
- 7 fire busuioc (doar frunzele tocate fin)
- 1 rodie
- 2 portocale (doar pulpa)
- 50g migdale prăjite (tocate mediu)
Dressing:
- Sare 1/2 linguriță
- piper 1/2 linguriță
- Ulei de măsline 7 linguri
- Suc de portocale 70ml
- Sumac 1 linguriță
- Sucul de la 1 lămâie
- Miere 1 lingură
"Pregătiți ingredientele, apoi sosul, amestecați totul și serviți."