Chef Orlando Zaharia a dezvăluit un mic secret pentru toți iubitorii de grătar.
Chef Orlando Zaharia, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, urmărit și în cadrul unui show culinar, împarte numeroase sfaturi și rețete ce țin de bucătărie în mediul online. Astfel, de această dată, chef Orlando Zaharia a vorbit despre carnea pe grătar și câteva lucruri pe care trebuie să le știe oamenii atunci când urmează să pregătească orice tip de carne.
„Există o ordine. De obicei, grătarul păstrează gustul cărnii sau condimentelor pe care le-ai folosit inițial.
Ce trebuie să știți când pregătiți carne condimentată pe grătar
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Chef Orlando Zaharia a mai spus și cât de important este ca grătarul să fie consumat imediat după ce este făcut, iar când vine vorba despre carnea condimentată, cea care poate să lase diferite gusturi pe grătar, aceasta este bine să fie gătită la sfârșit. De preferat, la început, trebuie să fie pusă pe grătar doar acea carne pregătită cu sare.
„Grătarul trebuie făcut. Faci vita, ai făcut-o, ai mâncat-o, mai stai un pic, faci puiul sau ce vrei tu. Nu există ordine logică, important este acest lucru. Dacă folosești o carne care este foarte condimentată, o folosești la sfârșit. Lași carnea care este doar cu sare și o pui prima, pentru că nu are ce gust să dea grătarului, să rămână pe el. Un sfat foarte important, nu curățati grătarul de fiecare dată. Nu curățați. Pentru că acel gust de care vă spuneam eu e acolo, pe grătar.”, a mai spus chef Orlando Zaharia.
@orlandozaharia IN CE ORDINE PUNEM CARNEA PE GRATAR 🥩 #viral #fyp #tiktokviral #grillmaster #5pasidebine ♬ original sound- Chef Orlando Zaharia