Burta de porc este combinația perfectă de piele crocantă și carne suculentă, un adevărat deliciu culinar care se află în topul preferințelor mai ales de Crăciun.
Este un preparat ideal pentru a fi încercat acasă. Acest fel de mâncare promite să cucerească toți iubitorii de carne. Chef Orlando Zaharia împărtășește secretele acestei rețete savuroase, pentru o experiență de neuitat.
Ingrediente
- burta de porc
- piper alb
- piper negru
- Peperoncino (ardei iute uscat)
- foi dafin
- borș
- ulei
Cel mai bun mod de a prepara burta de porc
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Secretul lui chef Orlando Zaharia pentru murături din legume proaspete. “E dulce, acrișor spre final.”
“Lansăm o nouă provocare. Eu împreună cu voi așteptăm Crăciunul, da? Și tot eu împreună cu voi o să încep o serie de preparate pe care eu consider că noi cu toții trebuie să le avem de Crăciun. Burta de porc cu șorici. Este foarte bine să fie șoriciul pârlit și nu fiert, pentru că are doza aia de fum de care avem necesar. O facem foarte simplu, bucata de burtă trebuie înțepată cu o furculiță.
De ce înțepăm cu furculița? Pentru că trebuie să pătrundă sarea. Toată marinada ajută ca la sfârșit acest șorici să devină foarte crocant și crispy. Condimente de tot felul. Piper, foarte puțin. Deci mă interesează foarte puțin să fie aromat. O să vedeți de ce. Ăsta este altfel de piper (n.r. piper alb). Adică ăla era piper alb, ăsta este piper negru. Unul dintre ele este puțin mai iute, altul este puțin mai puternic în gust, în arome, în miros.
Boia. Toată treaba asta o facem la rece, fără să adăugăm nimic. Peperoncino. Luăm o cratiță, boabe de piper la bază niște foi de dafin și punem borș, iar deasupra punem puțin ulei. Flotează, adică iese la suprafață carnea, oricât de mult ai vrea, ea iese la suprafață. Și uleiul ăsta ajută ca să nu se usuce foarte tare șoriciul de deasupra. Un capac, îl iau și-l pun in cuptor.
Cheful a scos din cuptor burta de porc si începe să adauge alte ingrediente.
“Mai punem extra boabe de piper, ulei. Uleiul ajută să expandeze și mai mult. Și sare de asta bună peste tot. Înapoi in cuptor, la 220 până la 250 de grade, 5-6 minute ar trebui să iasă crocant perfect. Sare multă. Și fiecare bucată, cu o bucățică de șorici… Merită!”
@orlandozaharia Burta de porc la cuptor, gatita lent, cu un sorici crocant.. Recomad 🫣 #fy #fyromania #reteterapide #retetesimple #fyp #tiktokviral #meatlovers ♬ original sound- Chef Orlando Zaharia