Burta de porc este combinația perfectă de piele crocantă și carne suculentă, un adevărat deliciu culinar care se află în topul preferințelor mai ales de Crăciun.
Este un preparat ideal pentru a fi încercat acasă. Acest fel de mâncare promite să cucerească toți iubitorii de carne. Chef Orlando Zaharia împărtășește secretele acestei rețete savuroase, pentru o experiență de neuitat.
Ingrediente
- burta de porc
- piper alb
- piper negru
- Peperoncino (ardei iute uscat)
- foi dafin
- borș
- ulei
Cel mai bun mod de a prepara burta de porc
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Secretul lui chef Orlando Zaharia pentru murături din legume proaspete. “E dulce, acrișor spre final.”
“Lansăm o nouă provocare. Eu împreună cu voi așteptăm Crăciunul, da? Și tot eu împreună cu voi o să încep o serie de preparate pe care eu consider că noi cu toții trebuie să le avem de Crăciun. Burta de porc cu șorici. Este foarte bine să fie șoriciul pârlit și nu fiert, pentru că are doza aia de fum de care avem necesar. O facem foarte simplu, bucata de burtă trebuie înțepată cu o furculiță.
Cheful a scos din cuptor burta de porc si începe să adauge alte ingrediente.
“Mai punem extra boabe de piper, ulei. Uleiul ajută să expandeze și mai mult. Și sare de asta bună peste tot. Înapoi in cuptor, la 220 până la 250 de grade, 5-6 minute ar trebui să iasă crocant perfect. Sare multă. Și fiecare bucată, cu o bucățică de șorici… Merită!”
@orlandozaharia Burta de porc la cuptor, gatita lent, cu un sorici crocant.. Recomad 🫣 #fy #fyromania #reteterapide #retetesimple #fyp #tiktokviral #meatlovers ♬ original sound- Chef Orlando Zaharia