Chef Ștefan Popescu a dezvăluit trucul pentru a prepara o carne fragedă și gustoasă.
Chef Ștefan Popescu, îndrăgit din show-urile culinare și activ în mediul online, împărțea de fiecare dată cu urmăritorii săi tot felul de trucuri în bucătărie care pot ușura munca iubitorilor de gastronomie. De această dată, acesta a venit cu un sfat pentru a frăgezi carnea și ce anume este important să facem înainte de a fi gătită. Asezonarea cu 10-15 minute înainte de a fi pusă în tigaie sau pe grătar este esențială în acest caz, iar carnea trebuie lăsată la temperatura camerei cel puțin o oră, două.
„Un factor foarte important la carne este să o asezonam cu 10-15 minute înainte de gătire. Pentru a prăji carnea putem să o asezonăm cu sare, ulei de măsline, piper, lămâie sau vin. De ce? Pentru că lămâia și vinul sunt acide și frăgezesc carnea. Bucătarilor, chefilor, lăsați carnea la temperare afară. Trebuie să stea câte o oră, două cel puțin, să ridice temperatura cu 20 de grade.
Chef Ștefan Popescu dezvăluie trucul pentru frăgezirea cărnii
Citește și: Ruladă cu cremă de brânză și căpșune. Savurează un desert ușor și revigorant!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Chef Ștefan Popescu dezvăluie și faptul că există posibilitatea ca în momentul în care luăm carnea direct din frigider sau din congelator și o punem în tigaie, aceasta să se prăjească la margine și să rămână crudă și rece în interior. Obținerea unei temperaturi optime pentru carne, împreună cu asezonarea ei, reprezintă elementele esențiale de care avem nevoie pentru a ieși un preparat ca la carte. „De multe ori au fost probleme și sunt probleme cu omul care vrea carne în sânge. O scoți din frigider, lași 2-3 minute și o pui rece.
@chefstefanpopescu #tips #sfaturi #retete #carne #greseli #bucatarie #fypromania ♬ original sound- Chef Stefan Popescu