Chef Ștefan Popescu dezvăluie trucul pentru frăgezirea cărnii înainte de a fi prăjită sau pusă pe grătar. „Un factor foarte important.”

Chef Ștefan Popescu dezvăluie trucul pentru frăgezirea cărnii înainte de a fi prăjită sau pusă pe grătar. „Un factor foarte important.”
Chef Ștefan Popescu dezvăluie trucul pentru frăgezirea cărnii înainte de a fi prăjită sau pusă pe grătar. „Un factor foarte important.”

Chef Ștefan Popescu a dezvăluit trucul pentru a prepara o carne fragedă și gustoasă.

Chef Ștefan Popescu, îndrăgit din show-urile culinare și activ în mediul online, împărțea de fiecare dată cu urmăritorii săi tot felul de trucuri în bucătărie care pot ușura munca iubitorilor de gastronomie. De această dată, acesta a venit cu un sfat pentru a frăgezi carnea și ce anume este important să facem înainte de a fi gătită. Asezonarea cu 10-15 minute înainte de a fi pusă în tigaie sau pe grătar este esențială în acest caz, iar carnea trebuie lăsată la temperatura camerei cel puțin o oră, două.

  „Un factor foarte important la carne este să o asezonam cu 10-15 minute înainte de gătire. Pentru a prăji carnea putem să o asezonăm cu sare, ulei de măsline, piper, lămâie sau vin. De ce? Pentru că lămâia și vinul sunt acide și frăgezesc carnea. Bucătarilor, chefilor, lăsați carnea la temperare afară. Trebuie să stea câte o oră, două cel puțin, să ridice temperatura cu 20 de grade.

Gândiți-vă ce înseamnă asta, să gândești direct din frigider în tigaie. Ți se arde carnea și în interior rămâne rece.”, a spus chef Ștefan Popescu.

Chef Ștefan Popescu dezvăluie trucul pentru frăgezirea cărnii

Citește și: Ruladă cu cremă de brânză și căpșune. Savurează un desert ușor și revigorant!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Chef Ștefan Popescu dezvăluie trucul pentru frăgezirea cărnii înainte de a fi prăjită sau pusă pe grătar[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Chef Ștefan Popescu, trucuri și secrete din bucătărie! De ce este bine să cernem condimentele: „În bucătărie există mereu trucuri care să ne ajute să obținem cele mai bune preparate.”

Citește și: Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...- stirilekanald.ro

Chef Ștefan Popescu dezvăluie și faptul că există posibilitatea ca în momentul în care luăm carnea direct din frigider sau din congelator și o punem în tigaie, aceasta să se prăjească la margine și să rămână crudă și rece în interior. Obținerea unei temperaturi optime pentru carne, împreună cu asezonarea ei, reprezintă elementele esențiale de care avem nevoie pentru a ieși un preparat ca la carte.  „De multe ori au fost probleme și sunt probleme cu omul care vrea carne în sânge. O scoți din frigider, lași 2-3 minute și o pui rece.

Se întoarce înapoi clientul și spune că  e rece în interior. Pentru că nu am lăsat-o afară să ajungă la 20 de grade. Lăsată la temperatura camerei, asezonată bine, încă un pas înainte de a pune în tigaie este să o tamponezi pentru că se vede cum apa a început să iasă din carne. Dau bine cu ulei de măsline pentru că porii s-au deschis de la asezonare, s-a temperat, s-a asezonat, am pus sarea, am pus ulei de măsline.
E timpul să o pun în tigaie sau pe grătar. În momentul acesta o pun în tigaie.”,
a mai spus chef Ștefan Popescu.

@chefstefanpopescu #tips #sfaturi #retete #carne #greseli #bucatarie #fypromania ♬ original sound- Chef Stefan Popescu



Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Rețeta de pizza a lui chef Ștefan Popescu: „Dacă ești iubitor de pizza cu siguranță o să îndrăgești această rețetă.”

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ce se întâmplă cu pisica care a mers singură la spital să nască? Apelul făcut de medicul veterinar: "A iubit-o o țară întreagă și la final nu a mai vrut-o nimeni"

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies