Chef Ștefan Popescu a dezvăluit trucul pentru a prepara o carne fragedă și gustoasă.
Chef Ștefan Popescu, îndrăgit din show-urile culinare și activ în mediul online, împărțea de fiecare dată cu urmăritorii săi tot felul de trucuri în bucătărie care pot ușura munca iubitorilor de gastronomie. De această dată, acesta a venit cu un sfat pentru a frăgezi carnea și ce anume este important să facem înainte de a fi gătită.
„Un factor foarte important la carne este să o asezonam cu 10-15 minute înainte de gătire. Pentru a prăji carnea putem să o asezonăm cu sare, ulei de măsline, piper, lămâie sau vin. De ce? Pentru că lămâia și vinul sunt acide și frăgezesc carnea.
Chef Ștefan Popescu dezvăluie trucul pentru frăgezirea cărnii
Citește și: Ruladă cu cremă de brânză și căpșune. Savurează un desert ușor și revigorant!
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro
Chef Ștefan Popescu dezvăluie și faptul că există posibilitatea ca în momentul în care luăm carnea direct din frigider sau din congelator și o punem în tigaie, aceasta să se prăjească la margine și să rămână crudă și rece în interior. Obținerea unei temperaturi optime pentru carne, împreună cu asezonarea ei, reprezintă elementele esențiale de care avem nevoie pentru a ieși un preparat ca la carte. „De multe ori au fost probleme și sunt probleme cu omul care vrea carne în sânge. O scoți din frigider, lași 2-3 minute și o pui rece. Se întoarce înapoi clientul și spune că e rece în interior. Pentru că nu am lăsat-o afară să ajungă la 20 de grade. Lăsată la temperatura camerei, asezonată bine, încă un pas înainte de a pune în tigaie este să o tamponezi pentru că se vede cum apa a început să iasă din carne. Dau bine cu ulei de măsline pentru că porii s-au deschis de la asezonare, s-a temperat, s-a asezonat, am pus sarea, am pus ulei de măsline. E timpul să o pun în tigaie sau pe grătar. În momentul acesta o pun în tigaie.”, a mai spus chef Ștefan Popescu.
@chefstefanpopescu #tips #sfaturi #retete #carne #greseli #bucatarie #fypromania ♬ original sound- Chef Stefan Popescu