Chef Ștefan Popescu, sfaturi utile pentru pregătirea cărnii de vită: „O las la odihnit pe grătar. Aproximativ cât timp s-a gătit, atâta trebuie să stea și la odihnit.”

Chef Ștefan Popescu, sfaturi utile pentru pregătirea cărnii de vită: „O las la odihnit pe grătar. Aproximativ cât timp s-a gătit, atâta trebuie să stea și la odihnit.”
Chef Ștefan Popescu, sfaturi utile pentru pregătirea cărnii de vită: „O las la odihnit pe grătar. Aproximativ cât timp s-a gătit, atâta trebuie să stea și la odihnit.”

Află din rândurile următoare cum să prepari carnea de vită, după recomandările lui chef Ștefan Popescu.

Chef Ștefan Popescu este foarte activ în mediul online, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi rețete și sfaturi utile în bucătărie. De data aceasta, cunoscutul bucătar a postat pe contul său de TikTok un video prin intermediul căruia explică în ce mod trebuie gătită carnea de vită.

Citește și: Quiche Lorraine, o rețetă franțuzească pregătită de chef Ștefan Popescu: „Este una dintre rețetele mele preferate. Este perfectă pentru mic dejun, chiar și pentru o cină.”

Chef Ștefan Popescu, sfaturi utile pentru pregătirea cărnii de vită
Chef Ștefan Popescu[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Chef Ștefan Popescu dezvăluie trucul pentru frăgezirea cărnii înainte de a fi prăjită sau pusă pe grătar. „Un factor foarte important.”

Cum trebuie gătită carnea de vită, după recomandările lui chef Ștefan Popescu

Cum trebuie gătită carnea de vită, după recomandările lui chef Ștefan Popescu
Cum trebuie gătită carnea de vită, după recomandările lui chef Ștefan Popescu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Chef Ștefan Popescu ne sfătuiește să asezonăm din belșug carnea înainte să ne apucăm să o gătim.

Mai mult decât atât, un aspect foarte important de care trebuie să ținem cont este timpul pe care carnea îl petrece la odihnit, după ce este gătită.

Important este să asezonezi carnea, pentru că sarea vreau să intre și în interiorul ei, nu doar în exterior. Nu vreau să pun sarea doar la final. Ea trebuie să intre în carne. De aia am pus ulei de măsline, am pus sarea dinainte, a deschis porii, am pus iar ulei de măsline, sarea a intrat în carne și se asezonează.

Îi dă o aromă deosebită și cremozitate. Untul ăsta un pic ars aici, îi dă un gust de alune. Punem și un pic de usturoi. Odată ce carnea este gătită la temperatura pe care mi-o doresc eu, adică în sânge, o las la odihnit pe grătar. De ce este atât de important să lăsăm carnea la odihnit? Ea în timpul ăsta, cât timp se odihnește, temperatura ei reziduală din interiorul ei, încă mai crește.
E bine să o lăsăm pe grătar, pentru că dacă o punem pe farfurie se face condens și atunci sucurile încep să iasă din carne. În momentul ăsta, pe spate și pe fața cărnii, se închid porii. Se face o crustă și sucul rămâne în interior. Când scoți carnea de pe grătar sau din tigaie și o pui direct în farfuria oaspetelui, ați văzut de multe ori că începe să iasă sânge.
Se prelinge sânge pe farfurie și e inestetic, iar tot sucul bun din carne iese și începe să se ducă peste tot. Nu mai faceți așa! Puneți-o la odihnit. Aproximativ cât timp s-a gătit, atâta trebuie să stea și la odihnit.
”, a spus chef Ștefan Popescu pe TikTok.  

@chefstefanpopescu Nu uita să acorzi atenție micilor detalii care vor face diferența în pregătirea cărnii de vită.
Acestea te vor ajuta să o prepari exact așa cum îți dorești 🥩 #chef #cheflife #cooking #secret #sfaturi #tipsandtricks #howto ♬ original sound- Chef Stefan Popescu



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Secretele Gabrielei Cristea pentru tocănița de cartofi! Ce trucuri are prezentatoarea TV pentru o tocăniță gustoasă: „Cartofii îi curățăm ultimii, ca să nu se înnegrească.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies