Cunoscutul bucătar a explicat cum trebuie să procedăm atunci când vrem să fierbem ouăle.
Chef Ștefan Popescu este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online. Cunoscutul bucătar oferă adesea sfaturi și trucuri utile în bucătărie, dar și rețete delicioase și simplu de realizat. Astfel, chef Ștefan Popescu a reușit să câștige simpatia publicului, prin intermediul explicațiilor sale utile în bucătărie, care ne ajută să gătim mai cu drag, cu spor și mâncarea noastră să iasă una delicioasă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Chef Ștefan Popescu, sfaturi utile pentru fierberea ouălor
Potrivit spuselor sale, atunci când punem ouăle la fiert este bine să adăugăm în apă și care și oțet, astfel încât să evităm crăparea și împrăștierea acestora prin apă. Mai mult decât atât, chef Ștefan Popescu susține că ouăle trebuie scoase din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte, pentru a evita, de asemenea, spargerea lor.
„ Am o metodă de a fierbe ouăle foarte simplă și ușoară. Pui apa la fiert cu sare și cu puțin oțet. În caz că unul este puțin crăpat, oțetul coagulează foarte rapid albușul și nu iese prin apă. Știți cum se face un ou crăpat când îl pui în apă. Ouăle trebuie scoase din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte. Dacă pui oul rece într-o apă fierbinte, clocotită, normal, se poate crăpa. Este important să le scoatem dinainte și să fie puse în apa fiartă cu o spumieră, încet. Iar apa nu trebuie lăsată să clocotească foarte puternic, pentru că atunci ouăle încep să se spargă între ele.”, a explicat chef Ștefan Popescu.
@chefstefanpopescu Pare simplu, dar fierberea ouălor are și ea secretele ei! 😉 Vrei ouă fierte tari, fără fisuri și ușor de curățat? Iată câteva trucuri 🥚 #oua #retete #truc #bucatarie #secret #romania ♬ [No sound effect] Chill-type tropical house(855497)- MATSU