Află din rândurile următoare cere mai utile sfaturi pentru a găti carnea.
Chef Ștefan Popescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi din țară, care a ajuns în atenția publicului odată cu participarea sa ca jurat la un show culinar. Astfel, experiența în domeniul gastronomiei îl recomandă ca fiind un exemplu bun de urmat, lucrând de-a lungul carieri sale cu meniuri internaționale și experimentând rețete din toată lumea.
Îndrăgitul bucătar este foarte activ și pe rețelele de socializare, acolo unde și-a creat o comunitate numeroasă de persoane care îi sunt alături la orice pas și îi urmăresc cu interes activitatea.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Chef Ștefan Popescu ne învață cum să preparăm carnea
Pe contul său de TikTok, bucătarul a oferit câteva trucuri și sfaturi utile care să ne ajute să obținem preparate delicioase din carne.
„ Uite câteva trucuri ca să gătești carnea corect! Întotdeauna, înainte să servim carnea în farfurie sau chiar să o gustăm oriunde, trebuie lăsată la odihnit. Se spune că exact cât timp s-a gătit, exact atâta trebuie să stea și la odihnit. Lasă carnea la temperatura camerei înainte să o pui pe grătar sau în tigaie. Tamponează carnea înainte să o pui pe grătar. Asezonează carnea foarte bine cu sare, ca să intensifici gustul. Mie îmi place foarte mult să flambez carnea. Pentru asta îmi trebuie rom, dar trebuie ca tigaia să fie foarte bine încinsă. Prin alcool sau prin orice lichid, toate aromele intră în carne. În felul acesta se caramelizează bine și dă aromă alcoolul în carne. Ce mai este important la carne este să o rumenim bine, că sunt bucăți mici, că sunt bucăți mari. De ce? Pentru că face o crustă, se rumenește bine și rămâne sucul în interior .”, a spus cunoscutul bucătar.
@chefstefanpopescu Atunci când gătești carne, trebuie să ții cont de câteva reguli de bază pentru a obține un preparat gustos 🥩 #retete #tipsandtricks #trucuri #carne #bucatarie #cheflife ♬ sunet original- Chef Stefan Popescu