Chesecake-ul cu nuci pecan, mere și caramel se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de chesecake cu nuci pecan, mere și caramel.
Rețetă de Chesecake cu nuci pecan, mere și caramel
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 minute
Citește și: Tort cu cremă de mascarpone și zmeură. Alege să îți sărbătorești ziua cu acest minunat tort!
Citește și: Cheesecake cu dovleac și frișcă. Jocul de culori îl face și mai gustos!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o ora
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 350 g de biscuiți digestivi
- 200 g de unt, topit și răcit
ingrediente pentru umplutura
- 500 g de crema de brânză
- 150 g de zahăr
- 5 ouă
- 50 g de amidon
- 200 g de smântână
- Sare
- o esență de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
ingrediente pentru topping
- 5 mere+ 100 g de zahăr
- Zeama de la o lămâie
- 150 g de zahăr
- o linguriță de scorțișoară
- un pliculeț de zahăr vanilat
- 100 g de unt
- 100 ml de smântână lichidă
- Câteva nuci pecan
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a preîncălzit cuptorul la o temperatură de 170°C. De asemenea, puteți pregăti de pe acum și tava de cuptor, pentru că vom avea nevoie de o tavă rotundă, cu pereți detașabili, pe care o vom învelit pe exterior cu folie de aluminiu, cât mai strâns cu putință, astfel încât umplutura de cremă de brânză să nu iasă din tavă.
- Acum ne vom ocupa de pregătirea blatului. Așadar, vom avea nevoie de un blender sau de o pungă, în interiorul căreia vom așeza biscuiții noștri și îi vom sfărâma foarte bine, pentru a obține un blat sfărâmicios din firimiturile de biscuiți. Ulterior, amestecul de biscuiți se va pune într-un bol de dimensiuni mai mari, separat într-un alt bol vom topi și untul și îl vom lăsa să se răcească complet, pentru ca mai apoi să amestecăm cele 2 ingrediente împreună. În momentul în care blatul nostru este gata, vom adăuga întreaga compoziție în tava de cuptor pregătită, iar cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar vom presa pe blat astfel încât acesta să fie cât mai compact cu putință și uniform.
- Acum ne vom ocupa de pregătirea umpluturii. Așadar, tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni mai mare în care să adăugăm crema de brânză, alături de întreaga cantitate de zahăr, ingrediente pe care le vom amesteca foarte bine împreună până când vom obține o compoziție spumoasă, direct cu mixerul. În continuare, tot aici am adăugat și ouăle, însă unul câte unul, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul după fiecare ou adăugat. În momentul în care și acestea s-au încorporat în compoziția noastră, a venit momentul să adăugăm amidonul, smântâna, un praf de sare, după gust, esența de vanilie, dar și coaja de lămâie pe care am tras-o în prealabil. Toate ingredientele se amestecă împreună până vom obține crema dorită.
- Acum că și crema noastră este gata, o vom turna cu grijă peste blatul aflat în tava de cuptor, iar înainte de a așeza tava în cuptor, dedesubtul acesteia vom așeza o tavă mai mare de cuptor, în cazul în care umplutura se va scurge, să avem tava ca suport. Coacem desertul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ o oră.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și o vom lăsa deoparte, pentru ca desertul să se răcească în tavă, iar mai apoi, cu tot cu tavă îl vom pune la frigider până în momentul servirii.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de toppingul nostru. Așadar, începem prin a curăța de coajă și cotor toate merele, pentru ca ulterior să le tăiem în felii subțiri, și le așezăm direct într-un bol de dimensiuni mai mari. Acestea se amestecă cu zahărul și zeama de lămâie stoarsă în prealabil, și lăsăm bolul deoparte timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp vom scurge merele de lichidul format, însă totodată îl vom păstra pentru a face cu el caramelul.
- Într-o tigaie de dimensiuni mai mari vom adăuga merele cu cele 100 g de zahăr, dar și scorțișoara. Merele se călesc la foc mediu spre mic, amestecând din când în când, însă trebuie să fim atente să nu zdrobim merele în acest proces. După ce am călit feliile de măr, vom stinge focul și vom lăsa merele să se răcească complet.
- Pregătim și toppingul de caramel, pentru care vom avea nevoie de un ibric în care vom turna lichidul rămas de la mere, alături de cele 150 g de zahăr. Punem ibricul pe foc și lăsăm conținutul să fiarbă până când lichidul scade la jumătate din cantitatea sa. În acel moment adăugăm și untul, dar și smântâna lichidă și fierbem până când vom obține un sos mai gros în textură. Imediat apoi, luăm ibricul de pe foc și lăsăm conținutul să se răcească complet, iar ulterior îl vom transfera într-un vas închis ermetic și îl vom introduce în frigider.
- Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, vom scoate desertul de la frigider, vom îndepărta pereții detașabili și îl vom transfera pe un platou de dimensiuni mai mari. Turnăm deasupra jumătate din cantitatea de caramel pregătită, iar cu cealaltă jumătate de caramel vom amesteca merele, pentru ca ulterior să le așezăm peste desert.
- După acest pas, rețeta este gata de servit, imediat ce adăugăm deasupra și câteva nuci pecan, după preferințe. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.