Chiflele dulci frangipane cu gem se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă
Rețetă de chiflele dulci frangipane cu gem
Rețeta delicioasă de chifle dulci frangipane cu gem, absolut minunate, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de chifle dulci frangipane cu gem este de o oră și 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- 2 ore
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de chifle dulci frangipane cu gem este pentru 4 persoane
Ingrediente – chifle dulci frangipane cu gem
- 1/2 kg de aluat pentru chiflele de hamburger
- zahăr granulat
- un ou mare
- Unt, la temperatura camerei
- o esență de vanilie
- fulgi de migdale, opțional
- gem, după preferințe
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă
doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Supă cremă de ciuperci cu crutoane. Mult mai bună atunci când este pregătită în casă!
Mod de preparare- chifle dulci frangipane cu gem
- În primul și în primul rând, trebuie menționat faptul că astăzi, vom prepara chiflele dulci frangipane cu gem, având aluat achiziționat din comerț. Cu toate acestea, există nenumărate rețete pe care le puteți încerca, dacă vreți să-l preparați direct acasă.
- Așadar, acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom combina toate ingredientele pentru umplutura noastră, pe care le vom amesteca foarte bine cu un tel.
- Acum ne vom ocupa și de pregătirea aluatului, motiv pentru care vom aduce aluatul, îl vom împărți și pe el în 6 părți egale, iar ulterior îl vom lăsa deoparte.
- În continuare, vom lua pe rând câte o bucată de aluat și eu vom rula într-o formă ovală, pentru ca ulterior să ungem cu aproximativ o lingură de umplutură, fiecare bucată de aluat în parte. Ulterior, vom începe să rulăm aluatul și să sigilăm marginile. Vom tăia în jumătate aluatul, iar ulterior cele 2 bucăți se vor răsuci una peste alta pentru a se împleti într-o singură bucată, legând aluatul într-un nod.
- Fiecare bucată în parte se va așeza pe o tavă de dimensiuni mai mari, pe care am așezat înainte hârtie de copt. Procesul se va repeta pentru fiecare bucată de aluat în parte. Ulterior, se vor acoperi și se vor lăsa să mai crească timp de câteva minute la loc cald.
- În acest timp, vom preîncălzi cuptorul la 180 °C, pentru ca ulterior după ce este gata aluatul de crescut, să îl ungem pe partea superioară a sa, cu ouă bătute, sau smântână. Preparatul se va coace timp de aproximativ 20 de minute sau până când devin ușor aurii.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din aceasta, iar rețeta este gata de servit cu puțin gem deasupra, după preferințe. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Clătite cu căpșune și sos de ciocolată. Călătorie gustativă în universul deserturilor!