Părintele Mina a pregătit chiftele de hrișcă și a prezentat toate ingredientele de care are nevoie.
O rețetă delicioasă de chiftele din hrișcă vine din partea părintelui Mina, care a explicat de ce avem nevoie pentru a o pregăti.
Ingrediente:
- 300 g hrișcă
- 2 cepe mari
- 2 roșii mari
- 150-200 g pesmet
- 100 g făină de grâu
- 2 căpățâni usturoi
- 1-2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper negru
- 1 linguriță boia de ardei dulce
Părintele
“Avem de gând să vă arătăm o rețetă foarte simplă. Rețeta aceasta de hrișcă este binevenită tuturor celor care au intoleranță la gluten, tuturor celor care duc lipsă de minerale, tuturor celor care vor mâncare cu un indice glicemic mai mic sau tuturor celor care nu consumă carne sau nu consumă pește.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
După ce am văzut că sunt suficient de fierte, dăm oala de pe foc, le luăm și le vom lăsa la răcit. Aici avem 300 de g de hrișcă pusă la înmuiat și lăsată la înmuiat 18 ore. Vom scurge apa. Hrișca este un aliment mai puțin cunoscut la noi, nu foarte popular, dar el are foarte multe beneficii. Vom adăuga la compoziție și puțin usturoi, câțiva căței, cam o căpățână, două. Unii pun mai mult, alții mai puțin. Eu pun mai mult. Aroma de usturoi este benefică tuturor. Vom pune și două cepe tot așa tăiate mărunt, după ce am decojit roșiile, vedeți cum arată, le vom pune în blender pentru a lega. Există două variante.”, a spus părintele Mina.
Modul de preparare al chiftelelor cu hrișcă
Citește și: Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt- stirilekanald.ro
Din compoziția chiftelelor cu hrișcă nu lipsesc nici condimentele după bunul plac, astfel că adaugă boia, piper, pătrunjel și sare. Există două variante prin care poate fi realizată compoziția: cu roșii sau cu cartofi. Aceste chiftele pot fi gătite la cuptor sau prăjite în tigaie. “Există varianta cu roșii pe care eu o prefer pentru că punând roșii sunt mai estetice și există varianta cu cartofi. Cartofi fierți, făcuți piure și puși aici. După ce am adăugat roșiile, vom pune și două, trei linguri de pesmet. La urmă vom pune și o linguriță de sare și vom începe să învârtim. În compoziție punem o linguriță de piper, eu mai adaug și boia de ardei dulce, dar fiecare poate să-și pună condimente după placul său. Eu voi pune și niște pătrunjel. Ca să se închege, să se lege foarte bine compoziția, vom pune și făină. Eu pun momentan două linguri până obțin compoziția de care am nevoie. Dacă vedem că se fărâmă, mai adăugăm.
Este important să nu fie nici prea multă făină și nici prea mult pesmet pentru că îi va lua gustul. Vom începe să facem chiftelele. Există două variante: le putem prăji în tigaie dacă nu avem foarte mult timp la dispoziție, dar dacă avem mai mult timp la dispoziție, le putem lăsa la cuptor într-o tavă tapetată cu foaie de copt, întindem toate chiftelele, le dăm cu ulei deasupra și le băgăm 40 de minute la 180 de grade. Luăm una de probă să vedem dacă nu se sfărâmă și o punem în tigaie. Le lăsăm 2-3 minute chiar și 5 până se rumenesc. Dacă nu se împrăștie în tigaie, înseamnă că avem destulă făină și destul pesmet și începem să facem așa cu toate pe care le avem. Chifteluțele se pot servi în funcție de preferințe, cu piure de cartofi și cu puțin sos sau se mai servesc și cu orez. Aceasta este rețeta de hrișcă, indicată pentru cei diabetic, pentru cei care vor să mențină în greutate, chiar și pentru cei care nu consumă carne.”, a mai spus părintele Mina.