Chiftele de pui servite cu lipie și sos alb. Când totul este făcut în casă, este și mai sănătos!

retete de gustare

Chiftele de pui servite cu lipie și sos alb

Chiftelele de pui servite cu lipie si sos alb se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de  chiftele de pui servite cu lipie si sos alb.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase chiftele de pui servite cu lipie si sos alb, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Chiftele de pui servite cu lipie si sos alb 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Pui la cuptor cu cartofi. O rețetă potrivită pentru o duminică în familie!

retete pentru masa de pranz
Chiftele de pui servite cu lipie și sos alb[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pui umplut la cuptor. Umple masă de sărbători numai cu bunătăți!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane 

chiftele de pui
Chiftele de pui servite cu lipie și sos alb[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

Ingrediente pentru chiftele 

  •  1 kg și jumătate de carne tocată de pui 
  • o ceapă roșie tăiată mărunt 
  • o mână de coriandru verde sau pătrunjel verde, tăiat mărunt 
  • 3 căței de usturoi, tocați mărunt 
  • o lingură de ghimbir proaspăt răzuit fin 
  • o linguriță de pudră de coriandru 
  • 1/2 de linguriță de pudră de scorțișoară 
  • 1/2 de linguriță de pudră de chimion 
  • o linguriță de paprika iute sau dulce, după preferințe 
  • 1/4 de linguriță de nucșoară 
  • piper negru măcinat 
  • sare de mare 
  • 1/2 de linguriță de bicarbonat de sodiu 

ingrediente pentru sosul alb 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 5 linguri de iaurt grecesc 
  • o linguriță de pastă de ardei iute, la alegere 
  • 2 căței de usturoi pisați foarte bine 
  • Sare 

ingrediente pentru servire 

  • Lipie 
  • Salată verde sau salată rucola 
  • castraveți 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

chiftele de pui cu sos
Chiftele de pui servite cu lipie și sos alb[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin prepararea chiftelelor. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga carnea tocată de pui, în prealabil, ceapa roșie, mâna de coriandru verde sau pătrunjel verde, în funcție de ceea ce ați ales, căței de usturoi, toate acestea fiind tocate mărunt virgula alături de care vom adăuga și următoarele condimente: ghimbir proaspăt răzuit, pudra de coriandru, pudră de scorțișoară, pudră de chimion, paprika
    iute sau dulce, în funcție de preferințe, nucșoară, piper negru măcinat, după gust, sare de mare, după gust, iar în cele din urmă și bicarbonatul de sodiu. 
  2. Așadar, odată ce am adăugat toate ingredientele necesare pentru chiftelele noastre de pui, în același bol, ne-a mai rămas doar să le amestecăm foarte bine. Astfel, odată ce am trecut de acest pas, vom lăsa puțin preparatul deoparte, iar imediat apoi vom începe să formăm chiftelele noastre de pui. În acest caz, în funcție de preferințe, veți alege ca aceste chifteluțe de pui să fie formate fie într-o formă rotundă, fie într-o formă mai ovală, în funcție de cum vă doriți. 
  3. Odată ce am format toate chifteluțele noastre din î ntreaga compoziție pe care o avem, mai rămâne doar să le prăjim. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, sau chiar de un grătar, în funcție de preferințe, în care le vom prăji, cu puțin ulei sau chiar deloc, în funcție de tigaia pe care o aveți. Chiftelele trebuie să fie prăjite timp de aproximativ 10 minute pe fiecare parte. Imediat după acest pas, chiftelele de pui se vor pune pe un platou separat și se vor mai lăsa puțin la răcit, în timp ce pregătim și sosul nostru alb. 
  4. Așadar, sosul nostru al se va prepara foarte repede, pentru că tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga iaurtul grecesc, pasta de ardei iute, în cazul în care o alegeți, dar și cățeii de usturoi pisați foarte bine, și condimentăm cu sare după gust. Toate ingredientele se amestecă, iar sosul nostru este deja gata. 
  5. Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, tot ce trebuie să facem este să asamblăm și preparatul. Așadar, alegem câteva lipii, așezăm salată verde sau rucola, în funcție de alegerea făcută, câteva felii de castravete proaspăt, introducem și câteva chiftele în lipia noastră, iar peste tot adăugăm și sosul nostru alb, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete cu preparate pui
Chiftele de pui servite cu lipie și sos alb[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Pui umplut la cuptor. Umple masă de sărbători numai cu bunătăți!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies