Chiftele servite cu sos de merișoare și salată. Un preparat perfect pentru a-l împărți cu prietenii într-o seară relaxată!

retete pentru cina

Chiftele servite cu sos de merișoare și salată

Chiftele servite cu sos de merișoare și salată, o rețetă ideală pentru un prânz festiv. Datorită sosului de merișoare, care aduce o notă festivă, acest preparat este perfect pentru un prânz special, cu prietenii apropiați.

Chiftelele servite cu sos de merișoare și salată, reprezintă un preparat rafinat și echilibrat, perfect pentru cei care doresc să savureze o combinație de arome proaspete. Chiftelele sunt suculente și fragede, fiind preparate din carne de pui tocată și aromatizate cu ceapă, usturoi și pătrunjel proaspăt.

Acestea sunt rumenite perfect pentru a obține o crustă crocantă la exterior și o textură moale în interior. Sosul de merișoare aduce un contrast delicios între dulce și acrișor, completând perfect gustul delicat al chiftelelor de pui. Salata proaspătă adaugă o notă crocantă și răcoritoare, oferind un echilibru excelent între proteine, legume și arome. Acest preparat este versatil și potrivit pentru numeroase ocazii, combinând eleganța cu simplitatea și aducând un plus de rafinament oricărei mese.

Citește și: VIDEO Rețeta de tiropita a Alinei Laufer: „Astăzi o să facem un preparat cu specific grecesc. Vom face tiropita.”

chiftele cu sos de merisoare
Chiftele servite cu sos de merișoare și salată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de chiftele de post, pregătite cu hrișcă, a părintelui Mina: „Dacă avem mai mult timp la dispoziție, le putem lăsa la cuptor.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp

total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru c hiftele de pui
- 500 g de piept de pui tocat
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 ou
- 50 g de pesmet
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat
- Sare și piper, după gust
- 1 linguriță de boia dulce, opțional
- 2 linguri de ulei de măsline pentru prăjit

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente pentru s os de merișoare
- 200 g de merișoare, proaspete sau congelate
- 100 g de zahăr
- 100 ml de apă
- Sucul de la 1 portocală
- 1 linguriță de coajă de portocală rasă
- 1 linguriță de oțet balsamic, opțional

Ingrediente pentru salată
- 1 salată verde mare sau mix de salate
- 1 castravete mare, feliat subțire
- 1 ardei gras roșu, tăiat fâșii
- 2 linguri ulei de măsline
- 1

lingură oțet balsamic
- Sare și piper, după gust

chiftele de pui
Chiftele servite cu sos de merișoare și salată[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare chiftele

  1. Curăță și toacă fin ceapa și usturoiul. Tăiați pătrunjelul mărunt. Într-un bol mare, combină carnea tocată de pui cu ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Sparge oul și adaugă-l în bol.
    Presară pesmetul deasupra și amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă. Adaugă sare, piper și, dacă dorești, boia dulce pentru un plus de aromă. Amestecă din nou până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
  2. Udă-ți mâinile cu apă pentru a evita lipirea compoziției și formează chiftele de mărimea unei nuci mari. Pune-le pe o tavă sau o farfurie.
  3. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu.
    Adaugă chiftelele, având grijă să nu aglomerezi tigaia. Prăjește-le pe fiecare parte până devin aurii și rumenite, aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte. Dacă preferi, poți transfera chiftelele într-o tavă de cuptor și le poți coace la 180°C timp de 15-20 de minute pentru a te asigura că sunt bine pătrunse.

Mod de preparare s os de merișoare

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

  1. Într-o cratiță mică, adaugă merișoarele, zahărul și apa. Aduce la fierbere la foc mediu, amestecând ocazional. După ce merișoarele încep să pocnească și să se descompună, aproximativ 5 minute, adaugă sucul de portocală și coaja rasă. Continuă să fierbi până când sosul se îngroașă ușor, aproximativ 10 minute.
  2. Dacă dorești un sos mai complex, adaugă oțet balsamic pentru o notă ușor acidă. Amestecă bine și ia cratița de pe foc.

Mod de preparare salată 

  1. Spală bine salata verde și rupe-o în bucăți mai mici. Feliază castravetele și taie ardeiul gras în fâșii subțiri. Într-un bol mare, combină salata verde, castravetele și ardeiul gras. Stropește salata cu ulei de măsline și oțet balsamic, apoi asezonează cu sare și piper după gust.

Servire

  1. Așază câteva chiftele pe farfurie și toarnă sosul de merișoare deasupra, astfel încât să le acopere parțial. Alături, adaugă o porție generoasă de salată proaspătă. Servește imediat, cât chiftelele sunt încă fierbinți, alături de salata răcoritoare.

retete cu preparate pui
Chiftele servite cu sos de merișoare și salată[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Tort cu ciocolată și glazură albă. Un desert minunat pentru întâlnirile de familie!, pentru un desert elegant, perfect pentru ocazii speciale. Straturile sale bogate de ciocolată sunt acoperite cu o glazură fină de ciocolată albă, oferind un contrast vizual rafinat. Fiecare felie dezvăluie un echilibru perfect între dulceața ciocolatei și finețea glazurii, transformând fiecare mușcătură într-o adevărată plăcere.

retete de gustare
Chiftele servite cu sos de merișoare și salată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Rețeta de chiftele de post, pregătite cu hrișcă, a părintelui Mina: „Dacă avem mai mult timp la dispoziție, le putem lăsa la cuptor!”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

De ce a murit Michaela DePrince, dansatoarea celebră a lui Beyonce, la doar 29 de ani

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies