Aceasta reteta de chiftelute de cartofi te va cuceri inca de la prima preparare.
Ingrediente: 500 g cartofi, 2 cepe mijlocii, 100 ml ulei, 2 linguri faina, 1 lingurita supa de legume concentrata (sau 500 ml supa zarzavat), 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingurita pasta de tomate,3 catei usturoi, 1 varf de cutit piper macinat, sare,
dupa gustCitește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mod de preparare: Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, pana ce devin moi. Se curata de coaja, se pun intr-un vas si se zdrobesc (de preferat intr-o presa). Supa concentrata de legume se dizolva in apa fierbinte, se adauga patrunjelul verde, tocat, usturoiul zdrobit si pa^ta de tomate, dizolvata, in prealabil, in apa calduta.
Ceapa se curata, se toaca marunt, se trece putin in ulei incins, pana ce devine galben-aurie. Se adauga, la cartofi, supa si ceapa, pregatite ca mai sus, se pun piper si sare, dupa gust. Se amesteca si, din pasta obtinuta, se formeaza, cu ajutorul unei linguri, chiftelute care se prajesc intr-o tigaie, in care am pus restul de ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti. Se servesc cu salata de rosii sau ardei copti.Sursa