Astazi iti prezentam o reteta de chiftelute vegetariene, sanatoase si foarte gustoase.
Ingrediente
3 cartofi
2 morcovi
Jumatate de telina
4 catei de usturoi
4 felii de paine
4 linguri de ulei de masline
condimente dupa gust
Mod de preparare
Se curata legumele de coaja si se amesteca in robotul de bucatarie alaturi de painea uscata. Se adauga sarea, condimentele si uleiul de masline, amestecandu-se cu mainile uscate, pana cand se obtine o pasta.
Se amesteca intr-un vas cateva linguri de pesmet si tarate de ovaz sau seminte de susan.
Se ia o lingura de compozitie si se tavaleste prin amestec, modelandu-se sub forma de biluta.
Chiftelele se pot praji in ulei incins sau se pot coace la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropite cu ulei de masline.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro