E sezonul vinetelor si multa lume nu mai stie cum sa le prepare. Fac salate, snitele, zacusca si varie, dar retetele nu sunt multe. Iata cum faci cele mai bune chiftelute de vinete.
Ingrediente:
1 vanata coapta-n foc/gratar/aragaz
1 ceapa de marime medie
1 lingurita boia de ardei iute (optional, dar indicat)
1 lingurita usturoi praf/deshidratat
1 lingurita piper negru
2 linguri de fulgi de ovaz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
3-4 linguri faina de grau
Depinde, daca nu se pot modela se pune faina cat este necesara. Celiacii pot elimina fulgii de ovaz si faina, o pot inlocui cu faina de soia/naut.
1+ 1/2 cana ulei de floarea soarelui pentru prajit (se pot face si la cuptor), 1 lingurita sare (dupa gust)
Mod de preparare:
Coace vanata (cu tot cu coaja la cuptor) Cred ca stii cum se face si lasa-o sa se raceasa.
Citeste continuarea aici.